Uskršnji program SKPD "Đetvan" iz Vojlovice

PANČEVO, 5. april 2018. (TV Pančevo) -Slovačko–kulturno prosvetno društvo Đetvan organizovalo je “Veljkonočnu veselicu “ kulturno umetnički program koji se tradicionalno više od 25 godina u ovom društvu održava na Vaskršnji ponedeljak. Oko 80 učesnika zaigrali su I zapevali na bini Spomen Doma u Vojlovici i na taj način publici prezentovali svoj rad u ovom društvu.

Dragocenost jednog naroda jeste očuvanje svoje tradicije. Osmehom, pesmom igrom I svakim pokretom tela upravo su to dokazali I članovi slovačkog prosvetnog društva Đetvan na Vaskršnji ponedeljak kada su organizovali već tradicionalni kulturno-umetnički program. U prepunoj sali spomen doma publika ih je bodrila aplauzom.

Repertoar programa je bio raznolik. Kada su muzičari zasvirali zaigralo je srce svakog gledaoca pevači su bili puni energije, plesači entuzijazma, a kada su deca ponosno u slovačkoj nošnji izašla na scenu osmeh na licu zaigrao je svakome.

SKPD Đetvan učestvovalo je u velikom televizijskom projektu nacionalne televizije STV 1 u Slovačkoj gde je u spektakularnom šou programu "ZEM SPIEVA" sms glasovima publike ušlo u finale. Nedavno su se vratili sa ovog finalnog takmičenja puni utisaka.

&t=5s

Đetvan je u ovom takmičenju prezentovao ne samo Vojlovicu I Pančevo već I Slovake u Vojvodini i Srbiji a svojim nastupom je dokazao da Slovaci u Dijaspori neguju svoj maternji jezik, pesmu i igru punim srcem i ponose se time.