Uskršnji koncert Ivana Dinića

PANČEVO, 18. april 2017. (TV Pančevo) – Pijanista Ivan Dinić priredio je Uskršnji koncert u Kulturnom centru a na programu su bila b dela Baha i Musorgskog. Naš poznati pijanista, Ivan Dinić, je sa jedanaest godina održao prvi solistički koncert u Pančevu, a sa šesnaest je primljen je na beogradski Fakultet muzičke umetnosti.

Povodom Uskršnjih praznika Ivan Dimić održao je koncert u Kulturnom centru, a na repertoaru su bila dela Johana Sebastijana Baha i Modesta Musorskog. Ranije su na njegovim koncertima bila zastupljeni dela drugih kompozitora poput Lista, Hajdna, Šopena, Betovena.

Povod ovog koncerta, kako je istakao Dinić, bila su Bahova dela koja je odsvirao po prvi put javno. Oba kompozitora čija su dela bila na repertoaru, uticala su na ovog pijanistu.

Ivan Dinić, inače, diplomirao je 1983. godine, kao najbolji student u klasi, a postdiplomske studije završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Svirao je sa orkestrima Beogradske filharmonije i Jugoslovenske narodne armije na koncertima u zemlji i inostranstvu i dobitnik je više nagrada i priznanja.