"Čurug na udaru imperija" od 7. avgusta u Muzeju

PANČEVO 2. avgust 2018. (TV Pančevo) - Arheološka izložba "Čurug na udaru imperija: 20 godina arheološke ekspedicije" biće otvorena u Narodnom muzeju Pančeva 7. avgusta u 19 sati. Na izložbi će publika moći da vidi kako su živeli stanovnici Vojvodine od 4. veka pre nove ere sve do 18.

Na izložbi Muzeja Vojodine Pančevci će moći da se upoznaju sa životom ljudi koji su ovde živeli još u praistoriji, sve od 4. veka pre nove ere: Kelta, Panonaca, preko sarmatskih plemena, u vreme Rimskog carstva, zatim Germana, Gota i Gepida, koji su pobedili Hune, sve do naseljavanja Slovena, Srba sa ovih prostora. Autor izložbe je Stanko Trifunović, muzejski savetnik Muzeja Vojvodine u Novom Sadu.

Pančevo je drugi grad u kome može da se pogleda izložba posle Novog Sada. Izložba je izuzetno velika, naglašava direktor pančevačkog Muzeja Miroslav Birclin, i napominje da će posetioci moći da saznaju nešto više o postavci i preko tableta.

Izložba "Čurug na udaru imeprija - 20 godina arheološke ekspedicije" biće otvorena do polovine okotbra, tako da je u planu da je početkom školske godine pogledaju i deca iz pančevačkih škola.