"U dodiru sa prirodom"

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvoren je 47. Salon umetnosti pod nazivom "U dodiru sa prirodom", posvećen umetniku Palu Dečovu. Pančevci su imali priliku da pogledaju radove i Vasilija Dolovačkog, Larise Ackov, Jelene Lalić, Dragoslava Husara. Ovom prilikom, u Svečanoj sali Narodnog muzeja otvorena je i izložba sabranih dela slikara Pala Dečova.

Posetioci su bili u prilici da vide umetničke radove autora iz grada i okoline, rađene različitim tehnikama. Radovi su izabrani na konkursu, i nagrađivani od strane stručnog žirija, sastavljenog od eminentnih istoričara umetnosti.

Ove godine dodeljene su tri nagrade. Dobitnica nagrade za najbolji rad je Snežana Jovčić Olđa, druga nagrada pripala je Larisi Ackov, a treća je otišla u ruke talentovanog karikaturiste Nikole Dragaša.

Ovogodišnji Salon umetnosti Pančeva posvećen je poznatom umetniku Palu Dečovu, pa je u Narodnom muzeju Pančeva otvorena izložba "U dodiru sa prirodom slike - impresije iz ateljea". Pred pančevačkom publikom izloženi su radovi i zaostavštine umetnika.

Pal Dečov diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Udruženja likovnih umetnika Srbije. Pal Dečov izlaže samostalno od 1980. godine. Učestvovao je na više od 300 kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu, a dobitnik je i brojnih nagrada.