"Mi deca sa stanice Zoo" u Apolu

PANČEVO, 21. mart 2018. (TV Pančevo) – Glumci Studio-centra za kulturnu edukaciju odigralali su u dvorani Apolo predstavu "Mi deca sa stanice zoo" po romanu Kristijane Felšerinov. Knjiga "Mi deca sa stanice Zoo" prikazuje užasan život tinejdžera iz Zapadnog Berlina, život dece koja su se prepustila porocima, prostituciji i čiji je život već tada bio osuđen na propast.

"Mi deca sa stanice Zoo" je priča o devojčici koja je sa četrnaest godina postala teški zavisnik od heroina. Predstava prati život mladih ljudi koji nemaju uslova za normalno odrastanje, već su prepušteni ulici i ozloglašenoj diskoteci "Sound" u kojoj sve počinje. Bez igrališta, sportskih terena, parkova i ostalih adekvatnih prostora za igru, jedino mesto gde su deca apsolutno slobodna je stanica podzemnog metroa – Zoo, na kojoj se prodaje droga.

Marija Jević, direktorka Doma omladine, istakla je da ovom predstavom počinje novi ciklus predstava.

Pozorišna predstava "Mi deca sa stanice Zoo" namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i odraslima koji čine veoma bitan faktor u sprečavanju širenja jedne od najokrutnijih bolesti.