"Landspace" u foajeu Kulturnog centra

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – U foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba pod nazivom „Landspace“ autorke Milene Vučković. 20 radova na papiru naši sugrađani moći će da posete do 30. maja.

Radovi na papiru Milene Vučković, nastali u periodu od 2011. do 2017. godine izloženi su u foajeu Kulturnog centra Pančeva. Autorka kaže da je inspiraciju pronalazila u slobodno vreme.

- Radovi su nastali u pauzama od posla. Svi radovi su inspirisani prezasićenim medijskim sadržajima i neka vrsta mog odmora i otklona svega što se na društvenim mrežama dešava svakodnevno. To je jedno istraživanje, jer se profesionalno bavim grafičkim dizajnom, a ovo mi je i odmor od vizuelno prezasićenog sadržaja - izjavila je Milena Vučković.

Milena Vučković je rođena 1981. u Kraljevu, 2005. godine je diplomirala, a 2010. magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u Ateljeu grafičkog dizajna. Do sada je svoje radove prikazala na više od 10 samostalnih izložbi, a ovo joj je prvi put da izlaže u Pančevu.

- U Pančevu sam prvi put. Najbliže sam bila tri puta u Beogradu, a tada sam izlagala plakate - kazala je Vučković.

Kritičari ističu da ove slike pozivaju na preispitivanje naših vlastitih uverenja, a traže dijalog i razmenu ideja. Izložbu Milene Vučković Pančevci će moći da posete do 30. maja.