"Iskre umetničke duše" u Matici Slovačke

PANČEVO, 30. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Matici Slovačke održana je proslava i upriličena izložba "Iskre umetničke duše" Zuzane Črjepok, povodom 500 godina od reformacije. Ova svestrana umetnica je izložila svoje slike i druge ručne radove.

Uprkos nedostatku vremena Zuzana Črjepok, slovačka umetnica, uspela je da pripremi prvu samostalnu izložbu i okupi brojnu publiku koja je uživala u njenim delima i programu pripremljenom povodom 500 godina reformacije. Oduševljenje nije krila i ističe da je ovo kruna svega čime se bavi od 2008.

Na početku nije verovala će uspeti da završi započeto, ali sada je zadovoljna urađenim i polako se priseća kako je sve krenulo.

Mahom slika prirodu, jer je ljubitelj zelenila i cveća. Kaže da voli dobre ljude i da voli da prenosi pozitivnu energiju na slike i svoja dela. Nije sigurna da će pripremati narednu izložbu dodajući da je i ovo slučajno ispalo.

Mesni odbor Matice slovačke organizator je programa koji je upriličen povodom 500 godina reformacije, kazao je Mihajlo Marko, predsednik Matice Slovačke, Vojlovica.

"Iskre umetničke duše" je izložba kojom su obuhvaćena sva interesovanja i svi radovi ove svestrane umetnice.