"Dokumenti" u foajeu Kulturnog centra

PANČEVO, 12. mart 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Dokumenti“ Sandre Lakićević otvorena je u foajeu Kulturnog centra. Pančevačka publika ima priliku da pogleda izložene dokumentarne fotografije, crteže i dnevnike do 20. marta.

Celokupna izložba „Dokumenti“ podeljena je u tri celine. Prva celina je „Arhiv“ koja se sadrži dokumentarne fotografije, druga nosi naziv „Rasprodaja“ i sastoji se od serije crteža, i treća „Dnevnici“ odnosno umetnikove knjige.

- Umetnikove knjige su međusobno povezane. Ima ih dve. Jedna je dnevnik mog oca koji je interpretiran iz mog ugla, dok je druga sastavljena od mojih ličnih dokumenata, fotografija i pisama pretočenih u grafike - izjavila je Sandra Lakićević.

Prema rečima autorke ove izložbe Sandre Lakićević ova postavka je oblikovana kao refleksija socijalnih prilika u našoj zemlji.

- Celokupna postavka pre svega ima socijalni karakter i ceo moj rad ima tu vrstu angažmana, samo što su neki radovi zasnovani na aproprijaciji već postojećih dokumenata koji svedoče, po mom mišljenju o društvenim prilikama u protekle dve decenije u Srbiji – dodala je Lakićević.

Izložba „Dokumenti“ druga je samostalna postavka Sandre Lakićević. Prvu samostalnu izložbu ova umetnica imala je u Galeriji Centra za kulturu Majdampek. Učestvovala je i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.