"Budite u muzeju" u Noći muzeja

PANČEVO, 29. april 2018. (TV Pančevo) – Sa ciljem približavanja kulturne baštine mladima, upotrebom Informacionih tehnologija u edukativne svrhe, Narodni muzej Pančevo pripremio je bogat program za maj. Pored obeležavanja Međunarodnog i nacionalnog Dana muzeja, 18. maja, u Noći muzeja, 19. maja, biće otvorena izložba "Budite u muzeju", na kojoj će posetioci moći da saznaju sve o istorijatu i ulozi selfija u modernom društvu.

Jubilarna, 15. Noć muzeja biće organizovana u subotu, 19. maja širom Srbije. S obzirom da se Nacionalni i međunarodni Dan muzeja obeležavaju 18. maja, Narodni muzej Pančevo, upotrebom modernih tehnologija u edukativne svrhe, organizovaće sadržajan i bogat program tih dana, sa fokusom na mlade.

Prema istraživanjima u Srbiji, čak 43 odsto mladih teži popularnosti svakodnevnim postavljanjem fotografija na Internet ili društvene medije, dok više od 50 odsto njih nikada nije posetilo muzej. U nastojanju približavanja mlađoj populaciji, Narodni muzej Pančevo organizovaće izložbu selfija "Budite u muzeju". Izložba će biti otvorena za Noć muzeja, a zainteresovani za učešće selfije mogu poslati na Fejsbuk, Tviter ili Instagram profil Narodnog muzeja Pančevo do 10. maja.

Glavna tema ovogodišnje Noći muzeja "Pobede i pobednici", inspirisana je bogatim nasleđem koje se ogleda u poštovanju tradicije i inovacija.

Prošle godine, manifestacija povodom Dana muzeja trajala je desetak dana. Narodni muzej Pančevo imao je oko 5000 posetilaca, a u Noći muzeja oko 2000.