"BUDI" od 11. maja do 11. juna

PANČEVO, 8. maj 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu će 11. maja početi 7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI, koji će trajati mesec dana, pod sloganom „Lepo se igraj!". BUDI je međunarodna manifestacija namenjena deci do 15 godina, koja promoviše stvaralaštvo za decu i nudi im zanimljive sadržaje, što ga čini jedinstvenim dečjim festivalom u zemlji i regionu. Ovogodišnja manifestacija će predstaviti kulturu Danske kroz različite segmente dečjeg stvaralaštva.

Pančevo će i ove godine biti centar dečjeg sveta, i to od 11. maja do 11. juna kada se održava međunarodna manifestacija Bijenale umetničkog dečjeg izraza. Tema 7. BUDI-ja je "Lepo se igra!" i inspirisana je igračkom koja potiče iz Danske - Lego kockama. Branislav Radovanović, umetnički direktor BUDI-ja istakao je da će za mesec dana BUDI predstaviti preko 50 programa za decu.

Svečano otvaranje 7. BUDI-ja biće 11. maja u 19:00 časova u prostorijama Sky12 u ulici dr Svetislava Kasapinovića.

Na konkursu 7. BUDI-ja pristiglo je ukupno 1472 pojedinačnih i grupnih radova u 9 kategorija rekla je Snežana Ćuruvija umetnička direktorka BUDI-ja.

Više informacija vezano za program 7. BUDI-ja možete pratiti na sajtu Kulturnog centra Pančeva kao i na fejsbuk stranici festivala.