"Božanstveni bezbožnici" u Galeriji Bate Mihailovića

PANČEVO, 9. mart 2017. (TV Pančevo) - Sanja Domažet književnica i profesorka na Fakultetu političkih nauka, predstavila je drugo izdanje knjige „Božanstveni bezbožnici“, u galeriji Milorada Bate Mihailovića. Pored autorke o delu je govora i Gordana Milosavljević Stojanović, urednica knjige.

„Božanstveni bezbožnici 2” je nastavak zbirke literarnih portreta najblistavijih umova 20. veka. Četrdeset reportaža o ličnostima u knjizi u stvari su stilski i poetski oblikovane kratke priče, čiji su junaci obeležili vreme u kome živimo.

Sanja Domazet pisala je i o Van Gogu, operskoj pevačici Mariji Kalas, bluz pevačici Bili Holidej, modnoj kreatorki Koko Šanjel, prvoj novinarki koja je dobila Nobelovu nagradu za književnost Svetlani Aleksijevič i mnogm drugm. Prema rečima Sanje Domažet, sve likove povezuje to, što su rođeni da budu zvezde.

S obzirom na to da je prvo izdanje Božanstvenih bezbožnika raspodato za dva meseca, a reakcija na drugo je prema rečima autorke još bolja, publika može da očekuje i treće izdanje ove zbirke.