"Bezverje" Ivana Ivačkovića 4 dana u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 23. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci će od 26. do 29. decembra biti održana manifestacija “Jedna knjiga-jedan grad”. Roman “Bezverje” publiciste, novinara i pisca Ivana Ivačkovića, biće predstavljen tokom četiri večeri.

Cilj manifestacije je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte, podizanje nivoa čitalačke i književne kulture u zajednici, kao i unapređenje sposobnosti razumevanja književnog dela kod čitalaca. Autor romana “Bezverje”, Ivan Ivačković, istakao je koliko mu je značajno što će njegov roman biti u fokusu manifestacije.

- Odluka Organizacionog odbora manifestacije “Jedna knjiga-jedan grad” da moj roman “Bezverje” bude predstavljen ove godine, meni pričinjava veliku čast i veliku privilegiju. On će biti predstavljen tokom četiri večeri od 26. do 29. decembra. To će biti veoma dobar program. To kažem pre svega jer nisam zaslužan za program, već Organizacioni odbor manifestacije i Gradska biblioteka Pančevo – naveo je Ivačković.

Ivačković je napomenuo da će ljubitelji knjige, sem sa njim, moći da razgovaraju i sa drugim poznatim književnicima i novinarima.

- Prve večeri, pored mene, govoriće dva poznata pisca, Marko Vidojković i Vule Žurić. Druge večeri, osim mene, govoriće profesor i publicista Novo Tomić. Treće večeri, gost će biti naš poznati psiholog Žarko Trebješanin. Četvrte završne večeri, govorićemo publicista Aleksandar Žikić i ja. Vrlo dobar i ozbiljan program – pojasnio je Ivačković.

Prvi roman Ivana Ivačkovića “Bezverje”, objavljen je u izdanju “Lagune” u junu. Kako je sam autor istakao, roman se bavi krupnom temom – dobrom i zlom, večitim temama koje postoje stolećima unazad i koje će postojati dok je ljudi na zemlji. Autor poziva zainteresovane da dođu i isprate manifestaciju.

- Najviše bih voleo da zainteresovani dođu svake večeri. Ipak, ako nisu u mogućnosti, neka izaberu koje im je veče najinteresantnije. Mislim da imamo šta da ponudimo, da će to biti veliki i važan događaj i pozivam sve Pančevce da od 26. do 29. decembra svake večeri od 19 sati počinje program, dođu u Gradsku bibilioteku i da razgovaramo o romanu “Bezverje”.

Gradska biblioteka je šesti put domaćin ove manifestacije, koja je posvećena romanu “Bezverje”.

- Pančevo je moj grad i po tradiciji, i nekoliko prethodnih knjiga sam uvek prvo promovisao u Pančevu, pa onda u drugim gradovima Srbije i u inostranstvu. Ovog puta se može desiti da predstavljanje “Bezverja” bude jedina promocija tog romana. To je vrlo lična knjiga. Kada objavim knjigu koja mi je lična, ne volim da pravim mnogo galame oko nje, ali je ovo nešto posebno i izuzetno i za mene velika čast, privilegija i zadovoljstvo.

Ivačković zaključuje da će manifestacija “Jedna knjiga-jedan grad”, zahvaljujući dobrom programu, biti veliki događaj u kulturi grada Pančeva.