Prvi koncert KUD "Dobrivoje Putnik"

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Kulturno umetničko društvo „Dobrivoje Putnik“ osnovano je u Pančevu u oktobru prošle godine. Uz veliki trud i napor ovo Kulturno umetničko društvo svoj prvi koncert održalo je u prostorijama Mesne zajednice “Kotež”.

Dobrivoje Putnik bio je je jedan od naših najpoznatijih i najboljih folklornih koreografa. Kulturno umetničko društvo „Dobrivoje Putnik“ dobilo je saglasnost od dece ovog velikana da sa ponosom mogu da nose njegovo ime. Samo sedam meseci od osnivanja, ovo Kulturno umetničko društvo predstavilo se Pančevcima svojim prvim koncetom.

Publika je na ovom koncrtu imala prilike da vidi Banatske igre, Banatsku trojku, Katanku, Gradske igre, Ciganske igre, Vlaške, igre iz Leskovca i Šumadije.

Negovanje folkora, narodne tradicije i očuvanje kulturnog identiteta srpskog naroda glavni su ciljevi ovog Društva. Kroz igru i pesmu, provlače se običaji iz različitih delova naše zemlje. Dobro društvo, ljubav prema igri i svom narodu, kao i česta putovanja, su samo neka od obeležja ove vrste umentnosti i hobija. Ovo mlado kulturno umetničko društvo je tek na početku, ali sudeći po koncertu prvencu koji su održali, ovo društvo će imati velikog uspeha i još mnogo koncerata kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.