Promocija projekta "Kultura na poklon"

PANČEVO, 26. septembar 2017. (TV Pančevo) – Program ,,Kultura na poklon,, namenjen je mladima, a u okviru promocije tog programa gradski većnik Nemanja Rotar, posetio je tri pančevačke srednje škole gde je mladima govorio kako mogu da učestvuju u kulturnim programima, da bi se afirmisale prave vrednosti u kulturi.

Kultura na poklon je novi program namenjen mladima, zasnovan na ideji da Grad Pančevo svim mladima , kada napune 18 godina, dodeljuje poklon vaučer u vrednosti 3.000 dinara. Vaučer će moći da se koristi za odlazak na kulturne sadržaje koje organizuju ustanove kulture u Pančevu i selima.

Nemanja Rotar, gradski većnik, predstavnici Kancelarije za mlade i gradskog muzeja, upoznali su učeničke parlamente Mašinske, Tehničke i Ekonomske škole sa mogućnostima korišćenja kulturnog vaučera.

Do sada je vaučere koristilo više od stotinu omladinaca, a akcija će se nastaviti i narednih godina. Na ovaj način Grad Pančevo želi da afirmiše prave vrenosti u kulturi i podstakne mlade ljude da sudeluju u kulturnom životu.

Gradski Muzej imaće uskoro interesantnu izložbu uniformi Jugoslovenske Narodne Armije.

Grad Pančevo želi da unapredi kulturni život, ali prevashodno da u se njega uključe mladi, koji imaju mogućnosti da kažu šta bi želeli od sadržaja u gradu i selima.