Predstava „Sestre Dangubić“ u Muzeju

PANČEVO, 2. jul 2018. (TV Pančevo) – Gerontološki centar Pančevo, u okviru svoje Radne jedinice „Klubovi za odrasla i stara lica“ već četvrtu godinu organizuje dramsku sekciju. Sekcija je osmi put u ovoj godini prikazala komediju „Sestre Dangubić“ u foajeu Narodnog muzeja Pančevo, u okviru Kulturnog leta grada Pančeva.

Sekcija je do sada pripremila tri predstave, komediju „Kamelija“, „Vesele sedamdesete“, a ove godine (premijeru i osam izvođenja) „Sestre Dangubić“. Dramska grupa je nastupala u svim većim domovima kulture na teritoriji grada.

Članica dramske sekcije Ljiljana Belobrk, koja u predstavi „Sestre Dangubić“ glumi najstariju sestru Melaniju, ističe da je u sekciji od njenog nastanka i koji je bio motiv za učlanjenje.

Kao plod dobre saradnje Direktorke gerontološkog centra Tanje Lukić i rukovodioca dramske sekcije Vesne Jovanović, ova godina će ostati ubeležena kao najplodniji period rada sekcije od njenog osnivanja, jer je uložen veliki trud kako bi što bolje i kvalitetnije funkcionisala.