“Pohvala ruci/povratak ruci” u Galeriji savremene umetnosti

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba reljefa crteža i prostornih crteža pod nazivom “Pohvala ruci/povratak ruci” Tatjane Milutinović-Vondraček. Publika u Pančevu izložbu će moći da pogleda do 17. marta.

Reljefi-crteži i prostorni crteži koji su predstavljeni na izložbi “Pohvala ruci/povratak ruci” su nastajali u vremenskom periodu od pet godina.To je bio perod prikupljanja, traženja i isprobavanja, kaže autorka ove izložbe Tatjana Milutinović- Vondraček.

Na reljefima i crtežima se u procesu rada izdvojio motiv ruke, šake. To ,,oruđe nad oruđima” , govorio je Aristotel . One označavaju snagu, blagoslov, zaštitu, pravdu, božansku moć. Njihov položaj kazuje milost, naklonost, obožavanje, prizivanje, predaju, zavist, brigu, davanje...Uporedo su nastajali prostorni crteži jahača u galopu i trkača.

Tatjana Milutinović-Vondraček je diplomirala na Fakultetu likovne umetnosti u Beogradu na odseku za vajarstvo 1991.godine, a magistrirala na istom fakultetu 1994.godine, u klasi profesora Nikole Koke Jankovića. Član ULUS-a od 1994.godine. Izlagala na više samostalnih i grpnih izložbi.

http://youtu.be/Om2hz3CV2XQ