"Poetika i sudbina 20. veka"

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom Muzeju Pančevo otvorena je izložba pod nazivom "Poetika i sudbina 20. veka" iz Zbirke Doma Vojske Srbije. Izložba će biti otvorena do 31. oktobra. Pančevačka publika imaće jednistvenu priliku da tokom oktobra besplatno uživa u delim vrhunskih umetnika poput Vlaha Bukovca, Jovana Bijelića, Ljube Babića, Save Šumanovića i drugih.

Publika je imala priliku da vidi radove Peđe Milosavljevića, Sretena Stojanovića, Koste Hakmana, Save Šumanovića i drugih. Postavka predstavlja deo ponude Medija centra „Odbrana“ u razmeni programa sa muzejima, galerijama i drugim kulturnim institucijama u Srbiji. O izložbi je prisutnima govorila Jelena Knežević, načelnica Galerije Doma Vojske Srbije, koja je ujedno i otvorila izložbu.

Prisutnima se obratio i pukovnik Stevica Karapanđan, direktor Medija centra „Odbrana“, koji je rekao da se analizom izložbe može sagledati razvoj likovnog stvaralaštva na području nekadašnje Jugoslavije.

Izložba "Poetika i sudbina 20. veka", iz Umetničke zbirke Doma Vojske Srbije, gostovaće u našem gradu od 10. do 31. oktobra.