Počeo 47. Međunarodni festival amaterskog filma „Žisel”

PANČEVO, 04. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Omoljici je počeo 47. Međunarodni festival amaterskog filma „Žisel”.Izložbu je svečano otvorio fotograf Milan Živković. Prve večeri festivala otvoreno je više izložbi, a autorima najboljih fotografija dodeljena su priznanja i nagrade.

Otvaranjem 45. Salona umetničke fotografije u Domu kulture u Omoljici počeo je Festival amaterskog filma i fotografije „Žisel”, koji će biti održan po 47. put. Direktor Doma kulture u Omoljici Đurica Jovanov, rekao je da od 660 fotografija, žiri je odabrao 100 fotografija za javno izlaganje.

-Kvalitet fotografija je izvanredan. Mi smo zadovoljni. Pojavilo se dosta nagrađenih autora, što je za nas, organizatore, veoma značajno. Žiri je dobro odradio, i zaslužno nagradio najbolje fotografije - rekao je Đurica Jovanov, direktor Doma kulture u Omoljici.

Prvog dana festivala, priređena je izložba fotografija Ištvana Viraga, Stanka Kostića i Borisa Bjelice. Najboljima su bile dodeljene i nagrade – zlatni, srebrni i bronzani suncokret, kao i pohvale u više kategorija.

-Ove godine sam dobio prvu nagradu za kolekciju fotografija. Kao i svaki put kada učestvujem ovde, sam prolaz mnogo znači a kao tek nagrada, a još i prva. Omoljica i “Žisel” je posebna izložba gde se šalje najbolje što ima a da odgovara temi i nada se nekim od suncokreta - istakao je Zoltan Bisak, dobitnik prve nagrade za kolekciju fotografija.

-Velkika mi je čast danas ovde da primim zlatnu plaketu jednog izuzetnog festivala. Smatram da nakon republičke izložbe Foto saveza Srbije, u našoj zemlji ovo je najznačajnija i najprestižnija manifestacija, sa izuzetnom tradicijom. Kao svaki dobitnik mogu da kažem da sam srećan i drago mi je što sam tu, sa verom da ću naći nove prijatelje - kazao je Ištvan Virag, dobitnik prve nagrade za pojedinačnu fotografiju.

Na završetku večeri, priređen je nastup komičara Nenada Danilovića, poznatijeg kao Neša Bridžis. Drugog dana počinje festival amaterskog filma, kada će biti dodeljene nagrade u kategoriji filma. „Žisel” traje do 6. avgusta.