Petnaesti Majski dani knjige

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Petnaesti Majski dani knjige održaće se od 18. do 26. maja. Književni deo programa počeće 22. maja. Šest autora, četiri književne večeri, mnoštvo književnih priznanja samo su neki od sadržaja ove manifestacije koja će, kako su najavili organizatori biti “Najbolji d best of”.

Dejan Bosnić, direktor Biblioteke kazao je da ovogodišnji Majski dani traju od 18. do 26. maja. Pored jubileja ove manifestacije, ove godine se proslavlja i 15 godina “Čitališta”, stručne bibliotekarske domaće i regionalne publikacije, objasnio je Bosnić.

Vule Žurić, član organizacionog odbora Majskih dana je kazao da ove godine nisu stavljali nijednu zemlju, odnosno književnost u fokus. Akcenat je stavljen na savremenu srpsku književnost.

Goran Trailović, urednik “Čitališta” je najavio da će na ovoj manifestaciji biti najbolji književnici i stručnjaci iz oblasti bibliotekarstva. Dan Biblioteke je 24. maja i tada će biti upriličeni bogat program.

Publika će biti u prilici prvog dana Majskih dana da u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva pogleda izložbu Miloša Šobajića “Gušenje i davljenje.