Pedeseta Likovna kolonija "Deliblatski pesak" od 20. do 28. jula

PANČEVO, 17. jul 2018. (TV Pančevo) – Pedeseta Likovna kolonija "Deliblatski pesak" biće održana od 20. do 28. jula, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo. Učešće na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji potvrdilo je osamnaest umetnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za Likovnu koloniju "Deliblatski pesak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.

Likovna kolonija "Deliblatski pesak" ove godine ugostiće 18 umetnika iz zemlje i inostranstva. Tokom osam dana trajanja kolonije, učesnici, među kojima je i osam Pančevaca različitih generacija, stvaraće svoja dela, kazao je predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo Stojan Boškov.

U Koloniji će učestvati i slikari iz Bugarske i Makedonije, kao i umetnici iz Beograda, Novog Sada, Vranja, Zaječara i Niša, sa kojima "Deliblastki pesak" ostvaruje višedecenijsku saradnju kroz umetničku razmenu. Tako će u kolonijama "Gamzigrad" i "Kumanovo" predstavljati likovni umetnici Milosav Urošević, Ivana Markez Filipović i Milovan Panić.

Likovna kolonija „Deliblatski pesak”, nastala davne 1969. godine, kulturna je manifestacija sa najdužom tradicijom u Pančevu.