Pančevački karneval: Mnogo osmeha u centru grada

 

PANČEVO, 17. jun 2018. (TV Pančevo) – Velikim vatrometom posle karnevalske povorke, u Pančevu je sinoć završen 16. međunarodni Karneval, na kojem je učestvovalo više od 3 hiljade karnevalista iz Srbije i inostranstva. Više od 30 karnevalskih grupa prodefilovalo je Ulicom vojvode Radomira Putnika, a čitav program nastavljen je do ranih jutarnjih sati u mnogim pančevačkim ugostiteljskim objektima.

Ovogodišnji Pančevački karneval, po tradiciji je ugostio karnevalske grupe iz mnogih gradova iz Srbije i iz inostranstva. Malo ko je prvi put učestvovao na Pančevačkom karnevalu, a u Pančevu su se i ove godine prijatno osećale gostujuće karnevalske grupe iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Crne Gore koje su obojile su bojama radosti i karnevalskog slavlja glavnu pančevačku ulicu.

Pančevci kažu da karneval vole jer je u karnevalskoj povorci mnogo mladih i dece, i to je ono što karneval u Pančevu razlikuje od nekih drugih.

&t=17s

 

Programi ovogodišnjeg karnevala su se održali na više od 10 lokacija u gradu a veliku međunarodnu karnevalsku povorku krunisao je vatromet. Organizator karnevala je udruženje "Prijatelji Pančeva" pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.