Otvorena izložba Vojkana Morara i Katsumija Cuđija

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) - U Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba slika manjih formata pančevačkog umetnika Vojkana Morara i japanskog slikara Katsumija Cuđija. Vojkan Morar svojom posebnom tehnikom dočarava paralelni svet anđela i svet onostranog, umetnik iz Japana slika stilizovane predstave urbanog života. Izložba će biti otvorena do 4. avgusta.

Pančevačkoj publici, pružena je mogućnost da uživa u bravurama dva slikara. Vojkan Morar i Katsumi Cuđi upoznali su se na likovnoj koloniji u Jagodini, a saradnju su nastavili kroz zajednička izlaganja u okviru Trijenala i Bijenala u istom muzeju. Vojkan kaže da na slikama svog kolege iz Japana vladaju životinje, dok su na njegovim slikama glavna tema anđeli.

- Duboko verujem da u svakom od nas postoji nešto anđeosko. To nešto, pokužavam da nađem i da prikažem svakom. Kolega iz Japana kao temu ima mačke, muzičare, klovnove, leteće ribe. On radi urbanu naivu i ako je akademski slikar. Slikamo pozitivne stvari koje nas okružuju, bilo iz mašte, ili iz života. Kod te pozitive smo se i našli - rekao je Vojkan Morar, autor izložbe.

Katsumi Cuđi je do sada imao veliki broj izložba kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a kako kaže, zadovoljstvo mu je što je zajedno sa Vojkanom uspeo da izloži u Pančevu.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da izložim svoje radove u Pančevu, i u ovom predivnom muzeju. Želim da se zahvalim svima što ste došli i nadam se da ćete uživati u našim radovima.

Svi ljubitelji umetnosti, izložbu mogu pogledati do 4. avgusta u Narodnom muzeju Pančevo.