Otvorena izložba radova sa 48. Likovne kolonije

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 48. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak”. U najstarijoj gradskoj manifestaciji, učestvovalo je 18 slikara iz Srbije i inostranstva. Izložba je otvorena do 23. jula.

U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo otvorena je izložba radova sa 48. Likovne kolonije „Deliblatski pesak”. Predstavljeni su likovni radovi u različitim tehnikama, inspirisani Deliblatskom peščarom. Izložbu je otvorio Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, koji je tom prilikom rekao da se kolonija ubraja među najeminentnije u našoj zemlji.

- Dolazeći u Pančevo, u kulturni centar bogate istorije tradicije, raznovrsnog iznijansiranog kulturnog identiteta u različitim oblastima stvaralaštva, prisetio sam se Konstantina Danila, Uroša Predića i brojnih drugih umetnika. Zapažujući likovno bogatstvo Pančeva, po čemu je i Likovna kolinija “Deliblatski pesak” važan dragulj i jedno od obeležja likovnog ali i umetničkog bogatstva Pančeva u proteklih pola veka. Kolonija je u svom uspešnom trajanju od skoro 50 godina, bila i ostala likovni pokret - rekao je Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Likovna kolonija „Deliblatski pesak” kontinuirano traje već 48 godina, te sa punim pravom može da ponese epitet kulturnog brenda Pančeva, rekao je organizator i predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo Stojan Boškov.

- Kolonija je jedan pregled i presek načina kako se u Srbiji radi i stvara. Ima različitih slikarskih poetika i različitih likovnih rukopisa. Ovo je jedan aktuelni izvod iz likovne scene Srbije, koji se kod nas nalazi u Koloniji. Ovo će sada biti deo umetničke zbirke Kolonije i na taj način se završava. Najstarija je gradska manifestacija. Podržana je ozbiljnim sredstvima od strane grada Pančeva, a tu su i sponzori - objasnio je Stojan Boškov, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo.

Izložba će biti otvorena do 23 jula, u Galeriji savremene umetnosti.