Otvoren 4. PAFF

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) – Projekcijom filma „Ne gledaj mi u pijat“, svečano je otvoren četvrti Pančevo film festival - PAFF. Festival obuhvata sedam programskih celina uz brojne prateće programe kao što su radionice, izložbe, koncerti i muzičke večeri. Ove godine u okviru glavne PAFF selekcije za nagradu Svetionik takmičiće se osam dugometražnih filmova. PAFF će trajati do 10. septembra, a ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Četvrti internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma „PAFF“ svečano je otvoren u Kulturnom centru Pančevo. Festival će trajati do 10. septembra i biće održan na više lokacije u gradu. Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu, rekao je da je festival vrlo značajan za Pančevo i dodao da će grad uvek podržavati takve manifestacije.

Ovogodišnji PAFF svečano je otvorila Hana Jušić, koja se posle tti godine vratila u Pančevo sa svojim prvim dugometražnim filmom “Ne gledaj mi u pijat” koji je zvanični Hrvatski kandidat za Oskara.

Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva, u saradnje sa Domom omladine i Kulturnim centrom Pančeva, a pod pokroviteljstvom Ministra kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Pančeva.