Obeleženo 15 godina SPCD

PANČEVO, 30. mart 2018. (TV Pančevo) – Povodom 15 godina dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva priređen je koncert kojim je ujedno obeleženo i 180 godina postojanja „velikog “ hora ovog društva. Na koncertu je učestvovalo više od 50-toro dece.

Na proslavi 15 – to godišnjice dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva ekipa Regionalne Radio – televizije Pančevo pitala je decu, članove hora koliko su ushićeni povodom koncerta.

Prema rečima Borjane Stražmešterov, dirigenta dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva za proslavu 15 rođendana saimbolično su otpevali 15 pesama. Ona je kazala da je njihov repertoar ogroman i da im je bilo teško da izaberu samo toliko pesama. Na koncertu su učestvovala deca mlađeg uzrasta i podmladak ovog društva.

Stražmešterov je naglasila da je 15 godina proteklo brzo i da nije primetila kako su prošle tolike godine. Inače, kako je rekla, ona je šesti dirigent ovog društva.

Borjana Stražmešterov je rekla da deca pevaju kvalitetnu muziku u ovom horu i da bez imalo muka mogu da upišu Muzičku školu. Takođe je kazala da ih oni uče pravim vrednostima i da su roditelji svesni koliko je vredno ono što uče rade.