Nova knjiga Vladimira Arsenijevića

PANČEVO, 26. mart 2012. (TV Pančevo) – U Galeriji „Elektrika“ je predstavljena nova knjiga knježevnika Vladimira Arsenijevića „Minut – put oko sveta za 60 sekundi“ . Reč je o , kako sam autor kaže, grafičkom romanu jer sadrži pored teksa i ilustracije koje je za onu knjigu uradila umetnica Valentna Broštean.

Nova knjiga Vladimira Arsenijević „Minut – put oko sveta za 60 sekundi“ je priča koja se sastoji od 24 celine u kojima je autor opisao obilazak cele planete.

– Sama radnja se odvija unatar jednog minuta, ali u 24 vremenske zone, tako da istovremeno ona ima jedan veom minijaturan obim jer se dešava u kratko vreme. A opet sa druge strane se prelazi čitav globus i to je onda jedna itrigantna i zabavna literalna igra sa vremenom, kazao je Vladimir Arsenijević, pisac.

Sam Vladimir Arsenijević nije obišao sva mesta koja opisuje u svojoj novoj knjizi, ali kako kaže to za stvaranje jednog umetničkog dela i nije bilo neohodno.

– Budući da mi sada imamo mogućnost da dobijemo milion informacija koje nikad u ludilu nebismo mogli da dobijemo ranije, zahvaljujući internetu to jako pomaži prilikom takvog pisanja. Ja ne osećam da je neophodno da ja fizički recimo budem u Halbdži u Kurdistanu da bih na kraju pisao o tom mestu i da bi pisao sa dozom uverljivosti koja je globalna, jer sam ja imao prilike da isprverame neke svoje priče za koje ja apsolutno znam da nikada nisam bio na mestima na kojima se događaju, a njih su čitali i prihvatali ljudi koji upravo potiču iz tih sredina, dodao je Vladimir Arsenijević, pisac.

Minut – put oko sveta za 60 sekundi je kako autor kaže grafička knjiga jer se u njoj tekst i slika medjusobno dopunjuju. Ilustracije za knjigu je uradila Valentina Broštean. Knjigu je izdao Studentski kulturni centar iz Novog Sada, a može se naći u svim bolje snabdevenim knjižarama.