Muzika za ljudska prava zatvorila Freedom art

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – U okviru “Freedom art” festivala, na platou Milana Mladenovića u Domu omladine, održano je treće izdanje „Narandžemovanja - Freedom edition“. Publika je imala prilike da sluša i gleda učesnike međunarodnog muzičkog projekta “Muzika za ljudska prava” i njihove prijatelje iz inostranstva. Ovom manifestacijom zatvoren je ovogodišnji “Freedom art festival”.

Mladi pančevački muzičari, učesnici Međunarodnog omladinskog projekta i Udruženje građana „Narandžasti“, u saradnji sa Domom omladine Pančevo, želeli su da kroz ovu manifestaciju prenesu sugrađanima deo pozitivne i kreativne atmosfere. Kroz ovaj projekat mladi imaju mogućnost da se upoznaju sa drugim muzičarima, kao i da upoznaju njihovu muziku i kulturu - rekla je Maša Gulan.

- Uspeli smo da omogućimo mladim ljudima da se okupe u Pančevu, što je velika stvar za naš grad. Od amatera do profesionalaca, svi smo se spojili i uspeli da napravimo nešto zanjimljivo. Družili smo se sedam dana. Strancima se sviđa naš grad. Primetili su da je ovde sve usporeno i da je ritam života malo laganiji. Grad im je simpatičan – rekla je Maša Gulan iz Međunarodnog omladinskog projekta “Muzika za ljudska prava”.

Publika je imala prilike da uživa u muzici mladih umetnika iz Nemačke, Italije, Španije, Izraela, Rusije, Portugalije, Norveške i Srbije - rekao je Jovan Samoilov iz Doma omladine.

- Na programu je muzičko druženje, pošto je uporedno sa festivalom tekao i Međunarodni muzički projekat pod nazivom “Muzika za ljudska prava”. Mi smo zadovoljni ovim festivalom zato što je više od stotinu različitih umetnika, pre svega mladih iz naše zemlje i inostranstva, učestvovalo – rekao je Jovan Samoilov, iz Doma omladine Pančevo.

Ovom manifestacijom je zatvoren ovogodišnji “Freedom art festival”.