Muzejski eksponati u aplikaciji za mobilni telefon

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Projekat „Potraga u muzeju“, nastao je kao plod saradnje pančevačkog Narodnog muzeja i ETŠ „Nikola Tesla“. Aplikacija predstavlja pokušaj motivacije najmlađih da se zainteresuju za stalnu postavku Muzeja i da kroz jednostavnu igricu, ne protrče samo pored eksponata već nešto i nauče.

Svi oni koji su se oko podneva našli na Trgu kralja Petra, imali su priliku da vide grupu razdragane dece koja je užurbano tražila načine da uđe u Narodni muzej Pančevo i na taj način pogleda stalnu postavku. Rezultat dobre saradnje između Narodnog muzeja i ETŠ „Nikola Tesla“ je interaktivna igrica za mobilne telefone, kojom će se deca, na zanimljiv način, upoznati sa kulturom i istorijom Pančeva.

Narodni muzej Pančevo oduvek se trudio da razvije saradnju sa školama i ovo je bila odlična prilika, ne samo da se u ovaj projekat uključe svi srednjoškolci, već i da na taj način učenici koji su tvorci aplikacije, konkurišu za stipendiju na univerzitetu „Metropoliten“.

Na putovanje kroz istoriju, istoriju umetnosti, arheologiju i etnologiju krećete sa stepeništa muzeja ali je potrebno da igricu prvenstveno instalirate na svoj mobilni telefon. Tek kada nađete ključ otvoriće vam se stalna postavka muzeja, a kroz muzejsku avanturu povešće vas tajni vodič koji će tek na samom kraju otkriti svoje pravo lice.

Međunarodna nedelja muzeja privukla je veći broj posetilaca nego prethodnih godina. Evropska noć muzeja završava se u subotu 20. maja a do kraja same manifestacije, svaki dan od 18 časova, u Narodnom muzeju „Pančevo“ biće organizovani obilasci kroz sve postavke.