Muzej pivarstva „Đorđe Vajfert“ u Noći muzeja

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Šta je to „Kraft-revolucija“ , a šta su „Misterije Vajferta“ i kakva je veza između kamena mudrosti i proizvodnje piva, svi zainteresovani mogu da saznaju, ako posete 14. po redu „Noć muzeja“ koja će se u našem gradu održati u Muzeju pivarstva „Đorđe Vajfert“ kao završnica Evropske noći muzeja.

Nekada su alhemičari od četiri sastojka pokušavali da nađu kamen mudrosti i naprave zlato a savremeni alhemičar, Đorđe Vajfert je od drugačija četiri sastojka napravio piće za koji mnogi tvrde da je vrednije od sveg zlata ovog sveta, pogotovo kada upeku vrućine. Program ovogodišnje manifestacije koju čine interaktivna izložba, video prezentacija i degustacija, vodiće Bratislav Stojanović, pivarska legenda i mnogi drugi.

Program manifestacije sadrži i neke novine. Pored degustacije piva i mogućnost da uz recepte sami skuvaju pivo u kućnoj radinosti, posetioci će moći da nauče nešto više o životu Đorđa Vajferta, tehnologiji proizvodnje piva i uticaju ovog pića kroz istorijska dešavanja. Stara Vajfertova pivara biće otvorena za sve one koji su hteli da saznaju nešto više o pivu a nisu imali koga da pitaju.

Muzej pivarstva „Đorđe Vajfert“, biće otvoren u Noći muzeja, u subotu 20. maja, od 17 časova do 1 sat iza ponoći. Zainteresovani ulaznice mogu da kupe u subotu u Vajfertovoj bašti u ulici Nikole Tesle broj 2, po ceni od 200 dinara za odrasle i 100 dinara za penzionere, studente i nezaposlene.