„Maša i Žuta – pravilo 2“

PANČEVO, 21. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci promovisana je knjiga „Maša i Žuta – pravilo 2“. Deca su od spisateljice Svetlane Meinhofer, kroz razgovor, u radionici koja je organizovana, ali i primere i priče iz knjige, mogli da kroz saznaju koliko je lepo biti različit. Knjiga „Maša i Žuta – pravilo 2“ prevedena je na engleski i italijanski jezik, a čeka se završetak prevoda i na španski i nemački.

Ciklus kniiga „Maša i Žuta“ bavi se životnim pravilima. U prvoj knjizi „Maša i Žuta - pravilo 1“, deca su učila da vole sebe onakvu kakva jesu. Junaci knjige su devojčica Maša i njena prijateljica Žuta, koja je bubamara, kao i jedna osa. U drugoj knjizi „Maša i Žuta – pravilo 2„ deca uče da, ako nešto jako žele to mogu i da ostvare, i da treba da rade na tome da nema odustajanja. O ovim pravilima deca uče kroz razgovor i priče iz knjige, kaže spisateljica Svetlana Meinhofer.

- Neverovatno prihvataju. Čak i nastavnici po ovoj knjizi sa njima rade, što je za mene najveće zadovoljstvo i sreća. Uspela sam u onome što ove knjige uče. Da shvate nešto na lep način. Jer je to problem. Čak i odrasli treba da se sete da vole sebe onakvim kakvi jesu. Svi su kao uniformisani, mlade devojke, ali i svi ostali. Nema individualnosti, to se gubi, ali lepota je u tome biti različit - kazala je Svetlana Meinhofer spisateljica.

Svetlana Menhofer je spisateljica iz Londona, srpskog porekla. Prvu svoju knjigu „Maša i Žuta pravilo 1“ predstavila je prošle godine i tada je Gradskoj biblioteci poklonila 20 knjiga na srpskom i engleskom jeziku.

- Meni je najveće zadovoljstvo kada vidim svoje knjige u školama i bibliotekama. „Maša i Žuta“ prevedene su na tri jezika - objasnila je Svetlana Meinhofer.

Knjiga „Maša i Žuta“ prevedana je na engleski i italijanski a čeka se završetak prevoda i na španski i nemački. Povodom obeležavanja 50 godina postojanja škole „Mara Mandić“, Svetlana Meinhofer je poklonila svoje knjige i biblioteci ove škole. Knjiga „Maša i Žuta“, može se naći u Gradskoj biblioteci u izdanju na srpskom i engleskom jeziku.