Likovna kolonija "Deliblatski pesak": Izložba na veliki jubilej

PANČEVO, 20. jul 2018. (TV Pančevo) – Danas počinje 50. jubilarna likovna kolonija "Deliblatski pesak" i trajaće do 28. jula. Na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji učestvuju osamnaest umetnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za Likovnu koloniju "Deliblatski pesak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.

Likovna kolonija "Deliblatski pesak" u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo ove godine ugostiće 18 umetnika iz zemlje i inostranstva. Tokom osam dana trajanja kolonije, učesnici različitih generacija, stvaraće svoja dela. Slikar Zoran Deranić je gostujući u jutarnjem programu TV Pančevo rekao da je retko koji grad može da se pohvali kolonijom koja traje 50 godina.

Kolonija ima odličnu saradnju i sa drugim kolonijama u državi ali i šire, tako da će ove godine u kolonijama "Gamzigrad" i "Kumanovo" Pančevo predstavljati likovni umetnici Milosav Urošević, Ivana Markez Filipović i Milovan Panić. Zoran Deranić kaže da je u planu da se organizuje izložba povodom ovog velikog jubileja.

Likovna kolonija "Deliblatski pesak", nastala davne 1969. godine, kulturna je manifestacija sa najdužom tradicijom u Pančevu.