Lena Kovačević održala koncert u Pančevu

PANČEVO, 19. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sve popularnija mlada džez pevačica Lena Kovačević održala je koncert na Platou ispred Kulturnog centra Pančeva. Lenin najnoviji album pod nazivom "Džezeri" sastoji se od obrada nekih od najpoznatijih pesama Momčila Bajagića Bajage i predstavlja omaž pesmama koje Lena posebno voli u novim aranžmanima Vladimira Nikolova.

Nakon što je diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena Kovačević objavila je dva albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Prvi put je nastupala u Pančevu 2010. godine, i kako kaže, uvek se rado vraća u naš grad.

- Kada je izašao prvi album i došli smo ovde, bila je puna sala kao i divna atmosfera. Pamtim ljude i atmosferu. Strašno volim da dolazim u Pančevo i sad veoma često dolazimo i porodično. Imamo puno prijatelja ovde, kao i neke igraonice, tako da nisam toliko retko ovde - rekla je Lena Kovačević, umetnica.

Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije, karijeru je započela 2004.godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi i imala je čast da sarađuje sa poznatim umetnicima.

- Ja sam godinama shvatila da je jedna vrsta misije to da mladi mogu da čuju različitu vrstu muzike, od različitih izvođača. Želela sam da uradim džezere, da priđem pop muzici sa te druge strane i da dokažem da sve može da bude džez standard. Zahvaljujući tom nekom ključu, toliko sviramo i putujemo. Publika voli da čuje nešto novo iz nekog novog ugla.

Lena Kovačević trenutno komponuje originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata, a projekat je namenjen stranom tržištu.