Lara Rodrigez Ristić najbolja na baletskom takmičenju „Kostadinka Dina Nikolić“

PANČEVO, 27. jun 2017. (TV Pančevo) - Baletska škola “Dimitrije Parlić” organizovala je prvo baletsko takmičenje pod nazivom „Kostadinka Dina Nikolić“ u Kulturnom centru. Balerine i baletani, takmičili su se u dve kategorije - klasični balet i savremene igre. Nagrada Grand pri, dodeljena je Lari Rodrigez Ristić. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Takmičenje „Kostadinka Dina Nikolić“ organizovano je prvi put u Pančevu. Prema rečima Tatjane Krge, direktorke baletske škole „Dimitrije Parlić“, takmičenje je prošlo u najboljem redu, a ona se nada da će iz godine u godinu takmičenje biti još veće i bolje.

Regina Križal, članica žirija, objasnila je da je kvalitet takmičara bio na zavidnom nivou, ali ističe da je pre svega mnogo bitnije druženje takmičara.

Dejana Bajić iz Novog Sada, dobitnica je prvog mesta u klasičnom baletu i drugu nagradu u savremenoj igri. Dejana se baletom bavi od malih nogu, a nagrade joj daju volju, da nastavi da vežba.

Baletski pedagog Nataša Todović, istakla je da su se ove godine takmičili samo učesnici iz Srbije, ali je u planu da se takmičenje proširi.

U prvoj kategoriji klasičnog baleta, prvo mesto osvojila je Natalija Tapić, a nagrada grand pri, otišla je u ruke Lare Rodrigez Ristić.