Kulturne investicije: preobraženski toranj, bioskopska sala i Muzej

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 186. sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada i finansijski planovi kulturnih institucija u Pančevu i naseljenim mestima. Kako navodi Nemanja Rotar, član GV zadužen za kulturu, iz budžeta grada Pančeva procentualno se izdvaja više sredstava nego u ostalim gradovima u Srbiji.

Gradsko veće usvojilo je programe rada i finansijske planove Kulturnog centra, Doma omladine, Zavoda za zaštitu spomenika kulture , Istorijskog arhiva, Narodnog muzeja i Gradske biblioteke u Pančevu, kao i domova kulture u Banatskom Novom Selu, Dolovu, Starčevu, Omoljici, Banatskom Brestovcu, Ivanovu, Kačarevu i Glogonju. Kako je istakao član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar Grad izdvaja znatno veći procenat iz budžeta za kulturu, nego što je to slučaj na republičkom nivou.

Nemanja Rotar je istakao da je važno da svako naseljeno mesto zadrži bar jednu specifičnu manifestaciju po kojoj je prepoznatljivo.

Sanacija tornja Preobraženske crkve, modernizacija bioskopske sale u Kulturnom centru i strateško planiranje obnavljanja Narodnog muzeja samo su neke od velikih investicija, koje će biti sprovedene u Pančevu, kako bi grad zadržao i unapredio svoj kulturni identitet.