Konkursijada u Kikirigiji

PANČEVO, 27. decembar 2016. (TV Pančevo) – Premijera predstave „Konkursijada u Kikirigiji“, Udruženja „Osogovo“ i Udruženja amaterskog pozorišta „Mali princ“, po tekstu Ilije Betinskog, održana je u dvorani „Apolo“ pančevačkog Doma omladine. Posle premijere predstava će gostovati po svim pančevačkim opštinama.

Humoristična predstava „Konkursijada u Kikirigiji“ premijerno je izvedena u dvorani „Apolo“, pančevačkog Doma omladine. Ovaj duhoviti komad, koji je, pored toga, i poučnog karaktera inspirisan je različitim društvenim pitanjima. Namenjen je mlađoj populaciji, koju je ovom predstavom važno podstaknuti na razmišljanje. Predstava „Konkursijada u Kikirigiji“ je projekat Udruženja „Osogovo“ iz Pančeva i Udruženja amaterskog pozorišta „Mali princ“ iz Jabuke i Doma omladine Pančevo, rađen prema drami pisca Ilije Betinskog.

- Ovaj tekst jee satičiran pogled na pojave koje, po mom mišljenu, smetaju društvu i koje bi trebalo da promenimo. Tekst je dobar, ali sam ga pisao kao dramu, koja traži više dijaloga, dok se za izvođenje predstave prerađuje i to je režiserka dobro uradila, skratila dijaloge i dodala dinamike. Mislim da će to biti dobro, kao pouka šta ne treba da radimo – izjavio je pisac Ilija Betinski.

Ovaj projekat je zamišljen kao putujuće pozorište, budući da će predstava biti igrana u svim naseljenim mestima Pančeva, kaže Maja Georgijevska, predsednica udruženja „Osogovo“.

- Mislim da ćemo napraviti pravu stvar. Želja nam je da okupimo, pre sve, omladinu i da ih motivišemo da razmišljaju., i na kraju da se malo nasmejemo, budući da je komedija u pitanju – rekla je Maja Georgijevska, predsednica udruženja „Osogovo“.

Projekat je podržao Grad Pančevo, a zahvuljujući Gradskoj upravi i Domu omladine predstava će biti igrana po svim pančevačkim opštinama. Ovaj dramski komad odigraće se u Glogonju, Jabuci, Kačarevu, Banatskom Novom Selu, Dolovu, Starčevu, Omoljici, Ivanovu i Banatskom Brestovcu.