Konkurs Galerije savremene umetnosti

PANČEVO, 18. septembar 2017. (TV Pančevo) – Galerija savremene umetnosti u Pančevu raspisala je konkurs za umetnike koji žele da izlažu u ovom prostoru. Otvoren je do kraja septembra, a u prednosti su novi projekti koji se nisu realizovali u drugim galerijskim prostorima.

Po tradiciji, svakog septembra, Galerija savremene umetnosti raspisuje konkurs za profesionalne umetnike, autorske i grupne izložbe. Umetnici koji se jave na konkurs u obavezi su da realizuju projekat koji je prihvaćen. Ukoliko autor mnogo izmeni svoj rad, Galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene, rekla je Ivana Markez Filipović urednica galerijskog programa Kulturnog centra Pančeva.

Svu dokumentaciju autori mogu slati mejlom, kazala je Markez FIlipović.

Ivana Markez Filipović je kazala da će biti manje termina za izlaganje nego prošle godine. Razlog je Bijenale umetnosti i Festival dečijeg stvaralaštva koji će se održati sledeće godine.

Markez Filipović je dodala da autori nisu ograničeni brojem projekata koje žele da izlažu, dodajući da su uvek birali umetnike iz različitih krajeva Srbije. Prošle godine bilo je oko 30 izložbi.