Koncert učenika muzičke škole "Jovan Bandur"

PANČEVO, 19. april 2017. (TV Pančevo) - Učenici saksofona osnovne i srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, održali su koncert u svečanoj sali škole. Na repertoaru su bila dela klasične, ali i popularne muzike Šumana, Montija, Mančinija, Lenona i drugih.

Učenici saksofona iz klase profesora Darka Armenskog, priredili su koncert u sali Muzičke škole „Jovan Bandur“. Publika je na koncertu mogla da čuje poznata dela velikih kompozitora. Profesor Armenski kaže da su se deca naporno spremala za koncert, da bi se prikazala u najboljem svetlu.

- Deca su izvela uglavnom klasiku, ali bilo je i popa i jazz-a. Saxofon je popularan instrument i koristi se u svim žanrovima muzike. Jedan je od najmodernijih od svih instrumenata. Ovo je bilo vatreno krštenje za prvake. Bilo je pet prvaka. Dobro su se pokazali. Ja sam zadovoljan kao njihov profesor. Planiramo da u skorije vreme organizujemo još jedan koncert - rekao je Darko Armenski, profesor saxofona i klarineta.

Javni nastupi su veoma bitni za učenike, a najviše za mlade đake, jer se na taj način opuštaju pred publikom i izgube tremu - objasnio je Armenski.

- Svako od njih ima tremu. Ipak je to osećanje koje treba da prebrode dok su mali. Ako se dete kasnije postavi na pozornicu, mnogo drugačije doživljava to. Dok su manji, treba ih što više gurati u javne nastupe, dal je to koncert na ulici, ili neka priredba - napomenuo je Armenski.

&feature=youtu.be Na istom mestu, u sredu 19. aprila, ljubitelji klasične muzike mogu posetiti i koncert violinista.