Koncert narodne muzike u Starčevu

PANČEVO, 04. avgust 2017. (TV Pančevo) – Nekoliko stotina Starčevaca i meštana drugih naselja, uživalo je u celovečernjem koncertu narodne muzike na Trgu Neolita u Starčevu. Pesme najpoznatijih pevača narodne muzike izvodilo je 18 pevača uz pratnju orkestra “Pančevci”. U nastavku „Dana druženja“ u Starčevu, biće organizovano još zanjimljivih manifestacija.

U okviru „Dana druženja“,najpoznatiji amateri iz Pančeva i Starčeva - pevači narodne muzike održali su celovečernji koncert na Trgu Neolita. U pesmama poznatih izvođača, Starčevci i njihovi gosti uživali su do kasno u noć.

- Uživamo da gledamo i da slušamo. Očekujemo da nam dođu još neki prijatelji koji vole ove pevače. Kukolj, njega volimo svi, i moja porodica isto. Volim sve njegove pesme. Ima lepe pesme. Slušam ga kod kuće stalno - rekla je ljubiteljak narodne muzike.

- Dopada mi se. Sve do sada je ok. Svako veče smo ovde - istakla je Starčevka.

- Ivan Kukolj Kuki i Danka Stojiljkovic su mu omiljeni. Oboje su dobri - kazala je gospođa.

- Volim Kukija. Čekamo da dođe na red i da nam lepo peva. Znam sve njegove pesme. Ima jako lepih pesama - objasnila je Starčevka.

Pevači koji su nastupili na Trgu Neolita su sa dugogodišnjim iskustvom. Prema rečima umetnice Danke Stojiljković, publika voli narodnu muziku, jer je to muzika za dušu i dodaje da joj je pravo uživanje da svoje pesme pokloni svima onima koji žele da ih čuju.

- Večeras je bio koncert prave dobre krštene pesme, bar što se mene tiče. Mislim da su publika, Starčevci i svi dobri ljudi iz okolnih mesta, uživali. Pevala sam, kako volim da kažem, zaista krštene pesme koje su poznate, koje će ostati i posle nas. To su novokomponovane i stare izvorne - napomenula je Danka Stojiljković umetnica.

Dani druženja“ se nastavljaju. Do kraja manifestacije, organizatori će posetiocima Starčeva pokloniti veoma bogat program.