Klovnovi, pajaci, marionete - izložba Tamare Žderić u Kulturnom centru

PANČEVO, 3. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U foajeu Kultrunog centra Pančeva otvorena je izložba slika Tamare Žderić. Radove ove nagrađivane umetnice Pančevci će u Kulturnom centru moći da vide do 19. oktobra.

Tamara Žderić, slikarka iz Beograda, koja je 2015. godine osvojila drugu nagradu prestižne Fondacije za crtež "Vladimir Veličković" prvi put predstavila svoje radove u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Ova umetnica predstavila se pančevačkoj publici slikama koje su rađene tehnikom ulje na platnu, a urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Ivana Markez Filipović poželela je dobrodošlicu na otvaranju izložbe.

Izloženo je 15 radova, na kojima su naslikani klovnovi, pajaci, marionete, a koje veže ista karakteristika - ljudski lik.

Klovnovi na slikama svojim grimasama i položajem tela prikazuje viđenje sveta, kao i samo mesto autorke u društvu, ali i u vremenu i trajanju.

Priznanje velikih umetnika, koji pokazuju da misle na mlađe umetnike uvek daje podstrek za dalje stvaranje. Na 35 samostalnih izložbi i više od 30 kolektivnih radovi Tamare Žderić nailazili su na pozitivne reakcije, pa se ova umetnica nada takvom prijemu i u našem gradu.

Tamara Žderić završila je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu gde je trenutno na doktorskim studijama. Izložbu slika Tamare Žderić Pančevci će moći da posete do 19. oktobra u Kulturnom centru.