Jedinstven repertoar na Pančevo film festivalu

PANČEVO, 6. septembar 2018. (TV Pančevo) – Pančevo film festival peti po redu otvoren je u Dvorani Kulturnog centra. Na otvaranju je prikazan dokumentarni film "4 godine u 10 minuta" Mladena Kovačevića.

Pančevo film festival 2018. godine peti je po redu koji se održava u našem gradu. U dvorani Kulturnog centra prvo je prikazan kratkometražni film "Emigranti", kao deo revijalnog programa festivala, dok je prvi takmičarski film prikazan na ovogodišnjem PAFF-u bio "4 godine u 10 minuta" Mladena Kovačevića. Ognjen Glavonić, jedan od onivača Pančevo film festivala, izjavio je da ovaj festival prikazuje upravo filmove, koji ne bi bili prikazani ni na jednom drugom festivalu i koje publika neće biti u prilici da vidi na nekom drugom mestu. Glavonić je dodao i da se ovakvi filmovi ne pravi kako bi se ostvario profit, već kao iskreni izraz i samog autora.

Na otvaranju 5. PAFF-a prisutnima se obratio član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar, koji je poželeo da ovaj festival traje i u godinama koje su ispred nas. U danima trajanja festivala Pančevci i posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmova kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu, koji će se prikazivati u Kulturnom centru i dvorani Apolo Doma omladine. Ovogodišnji Pančevo film festival traje do 9. septembra.