Humanitarni koncert u Starčevu

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – Udruženje „Stari Ras“ iz Pančeva u saradnji sa kulturno umetničkim društvima “Ras“ iz Novog Pazara i “Neolit” iz Starčeva organizovalo je humanitarni koncert u Starčevu. Učesnici su bili najmlađi članovi ovih kulturno umetničkih društava.

Saradnja između Kulturno umetničkog društva „Ras“ i Udruženja „Stari Ras“ postoji od osnivanja Udruženja. Ovoga puta okupili su se kako bi Starčevcima priredili kulturno umetnički program i prikupili novac za one kojima je pomoć najpotrebnija. Saradnji se priključilo i KUD „Neolit” iz Starčeva.

Dečjim koncertom „Na krilima mašte“ ujedno je proslavljeno pet godina postojanja KUD-a „Neolit“. Na koncertu su učestvovala deca od 5 do 15 godina, a nakon koncerta će uslediti turneje, pa je ovo ujedno i pripremni koncert za njih, objasnio je Uroš Ban, KUD „Neolit“.

Kako je rekao Milorad Radosavljević iz Udruženja „Stari Ras“ oni stalno organizuju programe kako bi prikupili novac za humanitarne svrhe.

Radosavljević je kazao da je Udruženje „Stari Ras“ prepoznatljivo u Starčevu, a namera im je da po svojim akcijama budu prepoznatljivi i u Pančevu.