Festival podvodnog filma u Pančevu

PANČEVO, 20. mart 2018. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana voda Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, 15. put organizovao je Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije.

Dobitnici nagrada sve tri kategorije Festivala podvodnih aktivnosti su iz Bele Crkve.

Ideja da se organizuje Festival podvodnog filma pokrenuo je Saša Sabulov, jedan od članova kluba Podvodnih aktivnosti. Zamisao je bila da i Pančevo dobije svoj Festival, pošto se u Beogradu u tom periodu već održavo.

Prijavlljeni na konkursu se takmiče u tri kategorije Makro, kompozicija i riba. Slavko Makara je napomenuo da svi takmičari nisu ujedno i članovi kluba Podvodnih aktivnosti.

Makara je morao da pomene i zanimljiv detalj iz života Leni Riveštajn, režiserku dokumentarnog filma, koju vezuju za Hitlera.

Tokom trajanja festivala posetiocima će biti predstavljene egzotične fotografije morskih i okeanskih dubina profesionalnih i amaterskih autora iz zemlje i inostranstva. Filmovi će biti prikazivani tokom prva tri dana festivala, od 20 h, u Izabinskom prostoru Kulturnog centra.