Ethno.com u petak i subotu

PANČEVO, 27. septembar 2018. (TV Pančevo) – Muzički festival "Ethno.com" održaće se u Pančevu šesnaesti put, 28. i 29. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direkor festivala, Filip Krumes, odabrao je dva koncerta i muzičku predstavu koji na najbolji način sumiraju domaću world music scenu.

Prve večeri "Ethno.com" festivala nakon ceremonije svečanog otvaranja, nastupiće dva sastava: duo Nebojša i Bojana Brdarić i grupa "Belo platno". Drugo veče festivala rezervisano je za predstavu "Josef i njegova braća" u izvođenju Hora "Braća Baruh" i sastava "Shira U'tfila", uz naraciju Vanje Ejdus. Nebojša i Bojana Brdarić se od detinjstva bave i neguju tradicionalnu muziku sa teritorije Balkana.

Druge festivalske večeri od 20 sati publika će imati prilike da uživa u posebnom scenskom spektaklu, mjuziklu "Josef i njegova braća".

Ethno.com festival je posvećen istraživanju i prezentovanju autorskih vizija tradicionalne muzike naših najznačajnijih muzičara, ali i promovisanju umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.