Šesto Bijenale crteža u Istorijskom arhivu

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Istorijskom arhivu otvoreno je 6. Bijenale crteža. Od 139 umetnika žiri je izabrao 59 koji su izloženi u Arhivu. Dobitnik prve nagrade je Tomislav Todorović.

Tomislav Todorović dobitnik je glavne nagrade na ovogodišnjem Bijenalu crteža. Kako je i sam istakao nagrada mu mnogo znači i ponosan je što je učestvovao na ovoj manifestaciji.

Milica Vukadinović Crnobrnja jedna je od dobitnica nagrada za umetnički doprinos crtežu. Ona smatra da nagrade deluju stimulativno na svakog umetnika i da nema tog truda koji se nije isplatio.

Na konkurs za 6. Bijenale crteža, svoje radove poslalo je 139 autora. Milan Jakšić, direktor Istorijskog arhiva, inače takođe slikar, kaže da je to ohrabrujuće i dobro u vremenu u kojem se crtežima ne bavi mnogo umetnika. On je izrazio zadovoljstvo što je toliko radova stiglo i smatra da je ovogodišnje Bijenale najbolje do sada.

Bijenale crteža održava se pod pokroviteljstvom Grada, a svi zainteresovani izložbu radova mogu da pogledaju u narednih dvadeset dana u Istorijskom arhivu.