Daniel Erdman zatvorio Džez festival

PANČEVO, 6. novembar 2017. (TV Pančevo) – Nastupom Daniela Erdmana u Kulturnom centru zatvoren je 20. Pančevački džez festival. Publika je tokom četiri dana Festivala imala priliku da uživa u nastupima svetskih džezera, koji su se predstavili numerama iz vlastitog repertoara, ali i novim kompozicijama.

Retko koji grad se može pohvaliti da ima tako jaku scenu, a Pančevački džez festival karakterom pravazilazi regionalne okvire. Ovogodišnji Pančevački džez festival ugostio je sam vrh svetskog džeza i pokazao da je ova vrsta muzike omiljena među Pančevcima koji su svake večeri punili salu, dok su mnogi zainteresovani ostali bez karata. Poslednjeg dana festivala publici se predstavio nemački saksofonista Daniel Erdman, jedan od heroja evropskog džeza.

- Osetio sam jaku konekciju između benda i publike. Smatram da ova vrsta muzike traži vezu sa publikom, koja treba da bude opuštena i da se oseća prijatno. Smatram da se ovde ta veza osećala odmah, i veoma sam srećan zbog toga. Nisam imao bend deset godina. Godine 2015, kad sam odlučio da napravim svoj bend, želeo sam da to bude nešto neobično. Tražio sam muzičare, i po mom mišljenju, našao sam najbolje, jer to zvuči tako kako sam ja zamislio – rekao je Daniel Erdman, saksofonista.

Jubilarni, 20. Pančevački džez festival organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Austrijskog kulturnog foruma, Instituta "Gete", Ambasade Kraljevine Holandije, Kolegijuma Hungarikuma i Dunav osiguranja.