Dan poezije u "Zmajevoj" školi

PANČEVO, 21. mart 2018. (TV Pančevo) – Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" se ove godine prvi put priključila obeležavanju Svetskog dana poezije. U programu su učestvovali djaci od prvog do osmog razreda, koji su recitovali stihove poznatih pesnika, ali i poeziju koju sami pišu.

U školi "Jovan Jovanović Zmaj" ima mnogo dece koja su zainteresovana za poeziju i koja su želela da se predstave na obeležavanju Svetskog dana poezije u svojoj školi, rekla je Danijela Đorđević, nastavnik srpskog jezika i književnosti.

"Ovo je prvi put da naša škola obeležava Svetski dan poezije, a priključili smo se obeležavanju zbog toga što smatramo da je poezija jedna od vodećih umetnosti. U našoj školi ima puno dece koja pišu poeziju i koja žele da se na ovaj način predstave, kako svima u školi, tako i široj javnosti. Deca su podstaknuta i kreativnošću svojih učitelja i nastavnika, uz, naravno talenat i predispozicije koje imaju.Poeziju negujemo kroz nastavne predmete i na tematskim časovima". Događaj je protekao u veseloj atmosferi, zahvaljujući deci koja vole da pišu, čitaju ili recituju poeziju.

- Volim poeziju, čitam i pišem ljubavnu. Bila sam obradovana time što obeležavamo ovaj dan.

- Ja samo čitam poeziju, ne pišem. Volim ljubavnu, a od pesnika najviše Jovana Jovanovića Zmaja.

&feature=youtu.be

Događaj su, muzičkim segmentom, upotpunili učenici škole koji paralelno pohađaju i Muzičku školu.