Četvrti PAFF od 6. do 10. septembra

PANČEVO, 3. septembar 2017. (TV Pančevo) – Pančevo film festival, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, četvrti put se održava u našem gradu. Od 6. do 10. septembra pančevačka publika biće u prilici da vidi ostvarenja mnogih autora. Festival se organizuje u saradnji sa Domom omladine i Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Grada Pančeva.

Kao i prethodnih godina, okosnicu Pančevo film festivala čine dva takmičarska programa. Program za dugometražne filmove Svetionici, u kome će biti osam ostvarenja i Program rani radovi - takmičarski program za kratke filmove, sačinjen od 20 filmova, rekao je Ognjen Glavonić, direktor i selektor festivala..

U sklopu PAFF-a je i selekcija Paforma, koja predstavlja presek prošlogodišnjih filmskih hitova. Kako je objasnio Glavonić, to je program koji je namenjen široj publici.

Stefan Ivančić, umetnički direktor i selektor festivala, smatra da je uspostavljne kontinuitet kada su filmovi u pitanju, ne samo u programskim celinama, nego i što se autora tiče, koje prate od početka festivala.

Manaifestacija će početi svečanim otvaranjem u sredu 6.avgusta u 20 i 30, u Kulturnim centru fiilmom hrvatske rediteljke Hane Jušić “Ne gledaj mi u pijat”. Ove godine na PAFF-u film Bena Rasela Good luck, koji je snimljen u Boru, premijerno će se prikazati u Srbiji, dok je svetsku premijeru imao pre godinu dana.