“Bezverje” na manifestaciji “Jedna knjiga-jedan grad”

PANČEVO, 28. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci održana je manifestacija “Jedna knjiga-jedan grad”. Gradska biblioteka je odabrala da tema manifestacije bude roman “Bezverje” publiciste, novinara i pisca Ivana Ivačkovića. Na promociji, pored autora, o romanu je pričao novinar, književnik i izdavač Novo Tomić.

U Gradskoj biblioteci održana je promocija romana “Bezverje” autora Ivana Ivačkovića. Prema njegovim rečima veoma mu je značajno što je njegov roman u fokusu manifestacije a posebno mu je drago što je pored njega bio istaknuti profesor i književnik Novo Tomić.

- Prve večeri, pred mnogo ljudi razgovarali smo o romanu i o pisanju. Domaćin večeri je bio Vule Žurić, naš poznati pisac kao i Marko Vidojković. Večeras je gost bio naš profesor, publicista i bivši novinar Novo Tomić, dugogodišnji urednik kulture u “Večernjim novostima”. On je stručnjak za verovanja kod srba, a inače i roman “Bezverje”, kako i sam naslov kaže, ima religijsku dimenziju – rekao je Ivan Ivačković, autor romana “Bezverje”. Prema rečima profesora, književnika i izdavača Nove Tomića, u romanu “Bezverje ” prikazana je demonska sila koja zavodi ljude i navodi ih da u zločinu, a ne u dobrim delima, vide put ka sreći i slobodi.

- Ono što je zločin, u romanu nije zločin. Ja bi najkraće definisao roman kao osvajanje slobode, ali preko zločina. To je baš teško i nije tako lako čitati. Kad bi roman bio napisan u doba inkvizicije, i roman i autor bi goreli na lomači. Međutim kad dođete do kraja romana, onda shvatite da je to samo jedna moguća vizija. Čak se i Đavo koji je glavni lik u romanu na kraju umori jer sa ljudima niko ne može da izađe na kraj – kazao je prof. Novo Tomić, književnik i izdavač.

Ivan Ivačković je autor bestselera “Kako smo propevali” za koji je dobio nagradu “Desimir Tošić”, najveće priznanje koje se dodeljuje u Srbiji.