Kultura

 

Predavanje Jelene Angelovski u Regionalnom centru za talente

PANČEVO, 27. novembar 2016. (TV Pančevo) – Regionalni centar za talente od 25. novembra krenuo je s predavanjima „Na strani darovitih“. Jelena Angelovski, profesor srpskog jezika i mentor u Centru, predavanjem “Tirani, žrtve, autsajderi i antijunaci – likovi u prozi Aleksandra Tišme”, otvorila je krug predavanja koji će se održavati jednom mesečno, poslednjeg petka u mesecu.

 

120 godina Pedagoškog muzeja

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - Pedagoški muzej u Beogradu proslavio je 120 godina postojanja. Nekoliko puta obnavljan izdržao je sve nedaće, nekoliko ratova i danas predstavlja riznicu kultirnog nasleđa srpskog naroda. Na proslavi su među zvanicama bili i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

   

"Dani slovenačkog filma" u "Apolu"

PANČEVO, 24. novembar 2016. (TV Pančevo) - „Dani slovenačkog filma“ održavaju se u pančevačkoj dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, od 22. do 25. novembra. Za vreme trajanja manifestacije biće prikazano ukupno11 filmova slovenačkih reditelja. Paralelno sa pančevačkom, ovaj događaj se organizuje i u Nišu i Beogradu.

   

Otvorena izložba Jonela Popovića

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Izložba slika „PAN III” slikara Jonela Popovića, otvorena je u Galeriji Savremene umetnosti u Pančevu. Izložba je rezultat dobijene druge nagrade - termina za izlaganje, na prošlogodišnjem 45. Salonu umetnosti Pančeva. Postavka će moći da se pogleda do drugog decembra.

   

U Padini svi čitaju

PANČEVO, 20. novembar 2016. (TV Pančevo) – U seoskoj biblioteci u Padini čitaju svi, od mladih do starih. Biblioteka ima bogat knjižni fond i uspeva da ga dopunjuje. Naslovi su na srpskom i slovačkom jeziku, a Padinci potvrđuju da još uvek ima vremena za knjigu, koja je bila i ostala zlata vredna.

   

“Čarobni prsti Mite Srdanca”

PANČEVO, 18. novembar 2016. (TV Pančevo) - U prostorijama Gradske Biblioteke u Pančevu, predstavljena je knjiga “Čarobni prsti Mite Srdanca”. Knjiga govori o životu Dimitrija Mite Srdanova, o njegovoj porodici i o Margićanskim običajima. O knjizi su govorili etnomuzikolog Marija Dumnić i književni kritičar Vasa Pavković.