Kultura

 

Dobar rok za Pančevce

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - Na platou ispred Kulturnog Centra Pančeva, druge večeri “Pančevačkog rokenrola”, publika je imala priliku da uživa u dobroj rock muzici u izvođenju bendova 200+, Rampa, Vlada Nedelja, Kreativni nered i Gunj.

 

Od "Sindroma" do "Frižidera" u centru Pančeva

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) –Udruženje rok muzičara Pančevo i ove godine organizovalo je Večeri pančevačkog rokenrola. Na manifestaciji je učestvovalo 9 bendova različitih generacija koji su svirali muziku raznih žanrova.

   

„Večeri pančevačkog rokenrola“ 30. i 31. avgusta

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – Peti put Udruženje rok muzičara Pančeva organizuje večeri pančevačkog rokenrola. Tokom dve večeri, pančevačka publika imaće prilike da čuje bendove različitih generacija, ali i različitih žanrova koji su proizašli iz rokenrola. Program će se odvijati 30 i 31. avgusta na platou Kulturnog centra, sa početkom u 20 i 30.

   

Muzika za ljudska prava zatvorila Freedom art

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – U okviru “Freedom art” festivala, na platou Milana Mladenovića u Domu omladine, održano je treće izdanje „Narandžemovanja - Freedom edition“. Publika je imala prilike da sluša i gleda učesnike međunarodnog muzičkog projekta “Muzika za ljudska prava” i njihove prijatelje iz inostranstva. Ovom manifestacijom zatvoren je ovogodišnji “Freedom art festival”.

   

Letnje note tamburice

PANČEVO, 28. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na izletištu Devojački bunar održano je takmičenje tamburaških orkestara pod nazivom "Letnje note Deliblatske peščare", u organizaciji Skupštine opštine i Turističke organizacije Alibunar. Predivnu prirodu Deliblatske peščare, na jedan dan, i na zadovoljstvo svih posetilaca, upotpunili su dobra stara muzika i zvuk tamburice.

   

Završetak radova na svetionicima

PANČEVO, 28. avgust 2017. (TV Pančevo) – Radovi na rekonstrkciji svetionika, dva najznačajnija simbola grada Pančeva, uskoro će biti završeni. Sanacija obale utvrde levog svetionika, koja je u toku, finansiralo je Ministarstvo kulture i koštalo je 5 miliona dinara.