Kultura

 

Finale "Stihovanja" - 20 najboljih

PANČEVO, 17. maj 2018. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo održano je finale Stihovanja – takmičenja u recitovanju srpske poezije u dve kategorije. Nadmetalo se više od 20 učesnika iz pančevačkih osnovnih škola.

 

"Kod šejtana ili jedna dobra žena"

PANČEVO, 12. maj 2018. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru Pančevo održana je konferencija za novinare povodom premijere predstave "Kod šejtana ili jedna dobra žena" Sanje Savić. Predstava je rađena u koprodukciji Kulturnog centra Pančeva i Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda. Predstava će premijerno biti prikazana u našem gradu u četvrtak, 17. maja.

   

Kostimi i nakit srednjeg bronzanog doba u Muzeju

PANČEVO, 9. maj 2018. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je gostujuća izložba Gradskog muzeja Sombor pod nazivom „Ritam spirale - rekonstrukcija kostima i nakita srednjeg bronzanog doba“. Na izložbi je predstavljen nakit kulturnog komleksa, odnosno Kultura grobnih humki, srednjeg bronzanog doba koji se u okviru regionalnih varijanti izdvaja u izradi metalnih predmeta i proizvodnji keramike. Autor izložbe je Anđelka Putica, viši kustos arheolog.

   

"BUDI" od 11. maja do 11. juna

PANČEVO, 8. maj 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu će 11. maja početi 7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI, koji će trajati mesec dana, pod sloganom „Lepo se igraj!". BUDI je međunarodna manifestacija namenjena deci do 15 godina, koja promoviše stvaralaštvo za decu i nudi im zanimljive sadržaje, što ga čini jedinstvenim dečjim festivalom u zemlji i regionu. Ovogodišnja manifestacija će predstaviti kulturu Danske kroz različite segmente dečjeg stvaralaštva.

   

Grad podržava omladinski sektor

PANČEVO, 7. maj 2018. (TV Pančevo) – Javni Konkurs za (su)finansiranje programa i projekata u oblasti omladinskog sektora raspisan je početkom meseca i biće otvoren do 3. novembra 2018. godine.
   

Violinista Đorđe Grba pred Pančevcima

PANČEVO 4. maj 2018. (TV Pančevo) - Violinista Đorđe Grba održao je prvi solistički koncert u Kulturnom centru. Mladi violinista je izveo dela Paganinija i Vinjanskog. Grba trenutno pohađa treći razred Srednje muzičke škole "Jovan Bandur" u Pančevu.