Kultura

 

Najbolji recitatori u Domu omladine

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Na 48. Gradskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Domu omladine učestvovalo je 115 takmičara razvrstanih u tri kategorije. Organizator takmičenja je Kulturno-prosvetna zajednica uz finansijsku podršku Grada Pančeva.

 

Izložba cveća u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – Izložbe pod nazivom „Trnoružičnjak“, „Cvetna bašta“ i „Iza beline“, otvorene su u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Autorke su se predstavile crtežima i kolažiranim radovima koji su rađeni u tehnici akvarel, a preovladavaju floralne površine, uz aplicirane detalje preuzete sa odevnih predmeta. Izložba će biti otvorena do 7. aprila.

   

"Non finito" u Galeriji savremene umetnosti

 

PANČEVO, 21. mart 2017. (TV Pančevo) – Izložba „NON FINITO, pasaž 3: Kad zidovi postanu mekani“, autorke Svetlane Volic otvorena je u Galeriji savremene umetnosti. Pančevci će 2 video instalacije i fotografije, koje predstavljaju dijalog između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, moći da pogledaju ko kraja meseca.

   

14. Međunarodni festival podvodnog filma u Kulturnom centru

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) – Tradicionalna izložba podvodne fotografije, otvorena je u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Tokom festivala, posetiocima će biti prezentovane egzotične fotografije morskih i okeanskih dubina profesionalnih i amaterskih autora iz zemlje i inostranstva. Festival traje do 27. marta.

   

“Banat i Banaćani” u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) - U Gradskoj biblioteci etnolog Nikola Vlajić održao je predavanje “Banat i Banaćani”, a povodom 24 godine od osnivanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

   

Raspevano proleće u Kulturnom centru

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevačko Raspevano proleće održano je u Kulturnom centru po 38. put, u organizaciji Muzičkog centra Pančevo. Izvedeno je dvadeset kompozicija, a mališani su jedva čekali kada će doći na red da stanu na binu i otpevaju svoju pesmu.