Kultura

 

"Mi deca sa stanice Zoo" u Apolu

PANČEVO, 21. mart 2018. (TV Pančevo) – Glumci Studio-centra za kulturnu edukaciju odigralali su u dvorani Apolo predstavu "Mi deca sa stanice zoo" po romanu Kristijane Felšerinov. Knjiga "Mi deca sa stanice Zoo" prikazuje užasan život tinejdžera iz Zapadnog Berlina, život dece koja su se prepustila porocima, prostituciji i čiji je život već tada bio osuđen na propast.

 

Festival podvodnog filma u Pančevu

PANČEVO, 20. mart 2018. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana voda Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, 15. put organizovao je Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije.

   

Očuvanje baštine realizacijom kulturne strategije

PANČEVO, 17. mart 2018. (TV Pančevo) – U Beogradu je na leto najavljeno otvaranje rekonstruisanog Narodnog muzeja posle dugogodišnje pauze. U isto vreme, u Pančevu se nastavljaju aktivnosti na realizaciji strategije kulturnog razvoja grada sa fokusom na očuvanje baštine i unapređenje umetničkih sadržaja grada.

   

Četvrt veka Zavoda za zaštitu spomenika

PANČEVO, 16. mart 2018. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju u Pančevu obeleženo je 25 godina postojanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančeva. Riznica kulturne baštine Južnog Banata je velika i bogata, veoma je značajno njeno očuvanje, što je i uloga pančevačkog Zavoda za zaštitu spomenika.

   

Izložba „Omaž Oivi Toiki“ Ivane Ivanović

PANČEVO, 14. mart 2018. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti, otvorena je izložba „Omaž Oivi Toiki“ beogradske umetnice Ivane Ivanović.

   

„Dom je kuća za sve – od Ruske bolnice do modernog Doma omladine"

PANČEVO, 13. mart 2018. (TV Pančevo) – Manifestacija „Otvorena vrata“ upriličena je u Domu omladine povodom završetka projekta „Dom je kuća za sve – od Ruske bolnice do modernog Doma omladine". Sredstva je obezbedio NIS putem projekta radova „Zajednici zajedno“.