Kultura

 

"U dodiru sa prirodom"

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvoren je 47. Salon umetnosti pod nazivom "U dodiru sa prirodom", posvećen umetniku Palu Dečovu. Pančevci su imali priliku da pogledaju radove i Vasilija Dolovačkog, Larise Ackov, Jelene Lalić, Dragoslava Husara. Ovom prilikom, u Svečanoj sali Narodnog muzeja otvorena je i izložba sabranih dela slikara Pala Dečova.

 

Tradicija i običaji u Gradskoj upravi

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – Izložbom pod nazivom „Pismo i tadicija natpisa na etnografskim predmetima“ otvoren je 17. put manifestacija „Etno glas“. U holu Gradske uprave izloženo je 40 predmeta iz zbirke KUD Stanko Paunović, NIS Rafinerija nafte Pančevo. Manifestacija „Etno glas“, predstavlja susrete izvornih pevačkih i igračkih grupa. U narednih 6 dana, odnosno do 12 novembra, publika će moći da čuje i vidi nastupe pevačkih i folklornih grupa iz zemlje i inostranstva.

   

Daniel Erdman zatvorio Džez festival

PANČEVO, 6. novembar 2017. (TV Pančevo) – Nastupom Daniela Erdmana u Kulturnom centru zatvoren je 20. Pančevački džez festival. Publika je tokom četiri dana Festivala imala priliku da uživa u nastupima svetskih džezera, koji su se predstavili numerama iz vlastitog repertoara, ali i novim kompozicijama.

   

Istorija Pančeva u Zborniku

PANČEVO, 6. novembar 2017. (TV Pančevo) – U svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu predstavljen je zbornik radova "Prilozi istoriji Pančeva". U ovoj knjizi, koju je objavio Regionalni centar za talente, nalaze se tekstovi i malo poznate činjenice o ljudima koji su rođeni ili samo živeli u Pančevu tokom 19. i početkom 20. veka, kao i o jednoj crkvi o kojoj većina Pančevaca zna vrlo malo.

   

"Fish in oil" i Čajna Mozis na Džez festivalu

 

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – Treće večeri 20. Pančevačkog džez festivala publika je imala prilike da uživa u muzici srpskog sastava „Fish in oil“ i američke pevačice Čajne Mozis.

   

Predstavljena knjiga "Mir i sloga i vjera u Boga"

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – Drugog dana 20. jubilarnih Dana duhovne muzike predstavljena je knjiga notarice duhovnih pesama za decu i omladinu Vedrane Dabović "Mir i sloga i vjera u Boga". Dečiji crkveni hor "Hadži Ruvim" iz Valjeva je na početku događaja izveo tri pesme iz autorkine zbirke.