Kultura

 

Karter i Aleksijević zatvorili Jazz festival

PANČEVO, 7. novembar 2016. (TV Pančevo) - Na zatvaranju 19. Jazz festivala pančevačkoj publici predstavili su se Džejms Karter i Ivan Aleksijević. Američki saksofonista nastupio je u okviru sastava „Organ trio“, dok je domaći trio koji predvodi pijanista Ivan Aleksijević predstavio svoj aktuelni projekat „Saund skalpčrs“.

 

19. „Pančevački dani duhovne muzike“

PANČEVO, 7. novembar 2016. (TV Pančevo) - Međunarodni festival „Pančevački dani duhovne muzike“ otvoren je u Svetouspenskom hramu, nastupom dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pravoslavnog društva. Festival se održava 19. put i okuplja mnogobrojna pevačka društva iz zemlje, ali i inostranstva.

   

Gunj, jelek, prsluk otvorili „Etno-glas“

PANČEVO, 7. novembar 2016. (TV Pančevo) - Manifestacija „Etno glas“ počela je otvaranjem izložbe „Gunj, jelek, prsluk“. Autorke izložbe su Vilma Niškanović i Tatjana Mikulić, a prikazale su proces transformacije ovog odevnog predmeta od arhaičnog, tradicionalnog do savremenog.

   

S.A.R.S. dobitnik MTV nagrade

PANČEVO, 6. novembar 2016. (TV Pančevo) – Bend S.A.R.S. ovogodišnji je dobitnik MTV Best Adria Act nagrade. U konkurenciji za ovo prestižno MTV priznanje bili su još Elemental, Luce, Siddharta i Toni Zen, a zahvaljujući najvećem broju glasova publike iz celog regiona, bend S.A.R.S. je odneo pobedu.

   

Uspešno treće veče Jazz festivala

PANČEVO, 6. novembar 2016. (TV Pančevo) – “Cimbalomduo” i Lazar Tošić kvintet nastupili su treće večeri pančevačkog Jazz festivala. “Cimbalomduo” predstavio se muzikom koju je svirao na instrumentu s dirkama - cimbalo. Na zatvaranju festivala nastupiće “Saund Skulpturs” iz Srbije i Džejms Karter Organ Trio iz Sjedinjenih Američkih Država.

   

Đerđ Ereš i Zvonimir Santrač nagrađeni na Oktobarskom salonu

PANČEVO, 5. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Galeriji savremene umetnosti otvoren je 46. Salon umetnosti Pančeva pod nazivom "U svetu permanentne nesigurnosti". Ovogodišnji salon obuhvatio je radove iz svih oblasti likovnih i vizuelnih umetnosti - video, skulptura, grafika, crtež, slika, keramika, fotografija. Dobitnik nagrade za najbolji rad je Đerđ Ereš, dok je priznanje za najbolje predstavljanje rada pripalo Zvonimiru Santraču.