Kultura

 

"Landspace" u foajeu Kulturnog centra

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – U foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba pod nazivom „Landspace“ autorke Milene Vučković. 20 radova na papiru naši sugrađani moći će da posete do 30. maja.

 

Muzej pivarstva „Đorđe Vajfert“ u Noći muzeja

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Šta je to „Kraft-revolucija“ , a šta su „Misterije Vajferta“ i kakva je veza između kamena mudrosti i proizvodnje piva, svi zainteresovani mogu da saznaju, ako posete 14. po redu „Noć muzeja“ koja će se u našem gradu održati u Muzeju pivarstva „Đorđe Vajfert“ kao završnica Evropske noći muzeja.

   

Prijem ansambla "Venac" iz Gračanice u Gradskoj upravi

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi Pančeva svečano je dočekan ansambl „Venac“ iz Gračanice. Goste sa Kosova i Metohije primila je članica Gradskog veća Tatjana Božić.

   

Petnaesti Majski dani knjige

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Petnaesti Majski dani knjige održaće se od 18. do 26. maja. Književni deo programa počeće 22. maja. Šest autora, četiri književne večeri, mnoštvo književnih priznanja samo su neki od sadržaja ove manifestacije koja će, kako su najavili organizatori biti “Najbolji d best of”.

   

"Pariski razgovori" na promociji u Pančevu

PANČEVO, 16. maj 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji Milorada Bate Mihajlovića promovisani su „Pariski razgovori“, knjiga Živadina Mitrovića, koja je nastala za vreme njegovog studiranja na postdiplomskim studijama na Sorboni u Parizu. On je dugogodišnji novinar Studija B, a završio je istoriju umetnosti. Knjiga je objavljena u biblioteci Glasnika 2 u 1.
   

Prvi koncert KUD "Dobrivoje Putnik"

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Kulturno umetničko društvo „Dobrivoje Putnik“ osnovano je u Pančevu u oktobru prošle godine. Uz veliki trud i napor ovo Kulturno umetničko društvo svoj prvi koncert održalo je u prostorijama Mesne zajednice “Kotež”.