Kultura

 

"Neverne bebe" za zaljubljene Pančevce

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Grupa „Neverne bebe“ održala je tradicionalni koncert za Dan zaljubljenih u Dvorani Kulturnog centra. Pored starih pesama grupa je publici predstavila i novi album „Priča o nama“, a specijalni gost bio je Danijel Kajmakoski.

 

Prvi "Književni četvrtak" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradska biblioteka u ovom mesecu počinje ciklus književnih večeri pod nazivom “Književni četvrtak”. Prvog četvrtka bila je gost Vladislava Vojnović, autorka romana za decu “Avram, Bogdan, vodu gaze”. Na promociji romana sa autorkom razgovarao je i Vule Žurić.

   

Muzički put oko sveta pančevačkih duvača

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) –Pančevački duvački orkestar održao je koncert u Dvorani Kulturnog centra. Ovaj orkestar, koji je osnovan 2015. pod okriljem Muzičkog centra, izveo je pančevačkoj publici 14 numera.

   

"30x30" i u Pančevu

PANČEVO, 4. februar 2017. (TV Pančevo) - Zrenjaninski umetnik Milutin Mićić jedanaest godina realizuje projekat “30x30”, a gradovi širom Srbije imaju priliku da postave izabrane i nagrađene radove u svojim galerijskim prostorima. Pančevo je jedan od tih gradova, pa je, po tradiciji, u Savremenoj galeriji otvorena izložba dela radova pristiglih na konkurs “30x30”.

   

Književno veče Šljivančanina u Starčevu i Opovu

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin, održao je u Opovu i u Starčevu promociju svojih knjiga “Branio sam istinu“, Sine, budi čovek“ i „Med i žuč“. Šljivančanin je u svojim knjigama napisao o zbivanjima u ratu iz 1991. godine i njegovoj vojničkoj ulozi u tom ratu, o haškoj optužnici i suđenju kao i kako se branio i borio za istinu.

   

Kultura u Glogonju

PANČEVO, 30. januar 2017. (TV Pančevo) – Zaposleni u Domu kulture “Mladost” u Glogonju godinama rade i čine napore da u ovom malom pančevačkom selu ima kulturnih dešavanja. U svojim težnjama uspevaju, bez obzira što seoski domovi kulture imaju mala sredstva za aktivnosti, pa su im, na određen način, vezane ruke. Za razliku od grada gde se svake sedmice održava neka manifestacija ili festival, u selima je taj broj značajno manji.