Kultura

 

„Tamburatorijum" na Čardaku

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – Održana je prva Internacionalna tamburaška radionica na Čardaku, koju organizuje Tamburaški centar „Tamburatorijum" Pančevo. Radionica je imala solistički, kamerni i orkestarski segment, a učesnici će prirediti završni koncert 15. jula u Narodnoj bašti, sa početkom u 18 sati.

 

Otvorena izložba radova sa 48. Likovne kolonije

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 48. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak”. U najstarijoj gradskoj manifestaciji, učestvovalo je 18 slikara iz Srbije i inostranstva. Izložba je otvorena do 23. jula.

   

Održan koncert duhovne muzike u Glogonju

PANČEVO, 10. jul 2017. (TV Pančevo) – U okviru Petrovdanskih duhovnih večeri održan je koncert duhovne muzike u hramu svetih apostola Petra i Pavla u Glogonju. Koncert se organizuje drugu godinu zaredom, a u susret hramovnoj i seoskoj slavi.

   

Radionica "Pozdrav Japanu" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – U bašti Narodnog Muzeja, organizovana je radionica slikanja i crtanja, na kojoj su slikari Vojkan Morar i japanac Kacumi Cuđi prikazali čari slikarstva. Tema radionice bila je „Pozdrav Japanu“, a prisutni su slikali različita obeležja vezana za tu državu. Na radionici je bio prisutan veliki broj mladih i starijih sugrađana.

   

Bogato kulturno leto

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo u saradnji sa gradskim ustanovama kulture i ove godine, u letnjim mesecima, organizuje „Pančevačko kulturno leto 2017“. Na više lokacija u gradu, biće priređeni različiti kulturni događaji za decu i odrasle.

   

Otvorena izložba Vojkana Morara i Katsumija Cuđija

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) - U Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba slika manjih formata pančevačkog umetnika Vojkana Morara i japanskog slikara Katsumija Cuđija. Vojkan Morar svojom posebnom tehnikom dočarava paralelni svet anđela i svet onostranog, umetnik iz Japana slika stilizovane predstave urbanog života. Izložba će biti otvorena do 4. avgusta.