Kultura

 

Završen 16. Etno glas

PANČEVO, 13. novembar 2016. (TV Pančevo) - Na završnom koncertu pevačkih grupa 16. Etno glasa u dvorani Apolo, pored domaćina KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP predstavili su se gosti iz Sivca, Mladenova, Štrpca i Beograda.

 

Koncert folklornih ansambala na "Etno glasu"

PANČEVO, 13. novembar 2016. (TV Pančevo) - U okviru četvrte večeri „Etno glasa“ u Dvorani Kulturnog centra održan je koncert folklornih ansambala. Na koncertu su nastupili Ansambl narodnih pesama i igara iz Smedereva, KUD “Sloga” iz Ciriha i KUD “Stanko Paunović” NIS-RNP.

   

Pevačko nasleđe rumunskog Banata

PANČEVO, 12. novembar 2016. (TV Pančevo) - Šestog dana 16. Etno glasa održana je promocija knjige „Pevačko nasleđe Srba u Gornjem Banatu u Rumuniji: svedočanstva na isteku XX veka“. Knjiga je plod višegodišnjeg rada autora knjige dr Jelene Jovanović na terenima u rumunskom Banatu. Knjiga je objavljena 2015. godine i proizašla je iz saradnje autora sa Savezom Srba u Rumuniji.

   

Otvorena izložba u staroj Svilari

PANČEVO, 10. novembar 2016. (TV Pančevo) - Izložba „Trista godina oslobođenja Pančeva od Turaka 1716 – 2016“ upriličena je u staroj Svilari na Tamišu. Povod je oslobođenje Pančeva 9. novembra 1716. godine. Izložbu je otvorio gradonačelnik Saša Pavlov, a organizator je Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

   

"Rulada" i "Aliluia" u Svetouspenskom hramu

PANČEVO, 8. novembar 2016. (TV Pančevo) - Trećeg dana Međunarodnog festivala „Pančevački dani duhovne muzike“ u Svetouspenskom hramu nastupio je hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, kao i gosti iz Beograda i Rusije.

   

"Ex libris" u Istorijskom arhivu

PANČEVO, 8. novembar 2016. (TV Pančevo) - Izložba “Šesti medjunarodni bijenale "EX LIBRIS” otvorena je u Istorijskom arhivu. Ovom prilikom izložene su 264 grafike, autora iz zemlje i inostranstva. Izložba će biti otvorena do kraja novembra.