Kultura

 

Knjiga „Mihajlo Idvorski Pupin“ predstavljena Pančevcima

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – U Gimnaziji „Uroš Predić“ predstavljena je knjiga prof. Dragoljuba Martinovića i dr Dragoljuba Cucića „Mihajlo Idvorski Pupin“. Povod je bio 150 godina od početka Pupinovog školovanja u Pančevu. Izdavanje knjige je finansirao pokrajnski Sekretarijat za kulturu, dok ju je izdao Dom kulture iz Idvora.

 

Prvi turistički vodič za decu

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – Izašao je prvi ilustrovani vodič za decu “Šarena lica naših ulica” i podeljen je učenicima četvrtih razreda osnovnih škola. Ova bojanka za decu sadrži najžnačajnije znamenitosti našeg grada, koju su osmislili članovi Udruženja građana “Amarant”.

   

Najbolji recitatori iz vršačke gimnazije

PANČEVO, 2. april 2017. (TV Pančevo) – Književno umetničko društvo „Tibiskus“, u saradnji sa Rumunskom pravoslavnom crkvom, Osnovnom školom, Muzičkom omladinom i Mesnom zajednicom, organizovali su po 18. put Internacionalno takmičenje iz recitacije. Na takmičenju učestvovali 118 učesnika koji su se takmičili u šest kategorija, a nagrada festivala pripala je recitatorima iz gimnazije „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca.

   

„Vesele sedamdesete“ u Apolu

PANČEVO, 2. april 2017. (TV Pančevo) – „Vesele sedamdesete“ je predstava koju su izveli članovi dramske sekcije Gerontološkog centra u Apolu. Ovo je druga predstava koju su pripremili, a u planu je još jedna.

   

Prva samostalna izložba Nebojše Nadrljanskog

PANČEVO, 31. mart 2017. (TV Pančevo) – U Foajeu Kulturnog centra Pančeva otvorena je prva samostalna izložba fotografija Nebojše Nadrljanskog, pod nazivom „Stare priče“. Izložba će biti otvorena do 10. aprila, a na njoj je izložena 18 fotografija.

   

Foto safari u Ivanovu devetog aprila

PANČEVO, 31. mart 2017. (TV Pančevo) – Deseti po redu Foto-safari, biće održan u nedelju devetog aprila u Ivanovu. Fotografima će na raspolaganju biti čamci za obilazak po vodi kao i traktor sa pikolicom kojim će se napraviti obilazak oko sela. Svaki fotograf će dobiti mapu sela sa obeleženim atraktivnim lokacijama. I ove godine organizatori fotografskog druženja su Dom kulture "Žarko Zrenjanin"i Foto grupa „Dunavac" iz Ivanova .