Kultura

 

Dan slovenske pismenosti i kulture upriličen u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – U okviru „Majskih dana knjige“ obeležena je slava „Sveti Kirilo i Metodije“, Dan slovenske pismenosti i kulture i održana dodela plakete časopisa „Čitalište“ kao i dve izložbe. Plaketa za izuzetan doprinos izučavanju istorije srspskog bibliotekarstva, koja se prvi put dodeljuje ove godine, otišla je u ruke Desanki Stamatović, doktorki bibliotekarstva i profesorki u penziji Beogradskog univerziteta.

 

"Uzroci i posledice" u galeriji Milorada Bate Mihailovića

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji Milorada Bate Mihailovića, otvorena je izložba pod nazivom „Uzroci i posledice“ autora Radivoja Markovića i Milije Nečića. Radovi na izložbi su osvrt dvoje umetnika na odnose koje uspostavljaju oni koji imaju moć i oni koji trpe posledice. Izložba će biti otvorena do 5. juna.

   

Više sredstava za kulturu

PANČEVO, 23. maj 2017. (TV Pančevo) – Iz Gradskog budžeta ove godine je izdvojeno 30 odsto više novca u odnosu na prošlu godinu. Kako je rekao Nemanja Rotar, većnik zadužen za kulturu, prilikom odabira kulturnog programa vodi se računa o potrebama publike, a ove godine je najavio i više muzičkih sadržaja u gradu.

   

Izložba Miloša Šobajića u Savremenoj galeriji

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Gušenje i bežanje“ Miloša Šobajića otvorena je u Galeriji savremene umetnosti. Autor je kroz dve celine prikazao sliku društva koje uprkos pritiscima apsolutne svetske sile i dalje uspeva da misli svojom glavom. Izložba je otvorena do 6. juna.

   

"Noć muzeja" u Pančevu

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) - Međunarodna manifestacija „Noć muzeja“ izvukla je i starije i mlade, na ulice grada Pančeva koji su imali prilike da na dva mesta posete premijerne izložbe i sadržaje osmišljene samo za tu noć. Narodni muzej Pančevo i muzej pivarstva “Đorđe Vajfert” bili su otvoreni za sve one koji su želeli bogatim programima da utole svoju glad za kulturom.

   

Ansambl "Venac" u Pančevu

PANČEVO, 19. maj 2017. (TV Pančevo) – Ansambl „Venac“ sa Kosova i Metohije održao je koncert u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Pančevačka publika bila je u prilici da prisustvuje izvođenju narodnih igara i pesama, kojima poseban pečat daje prostor sa koga „Venac“ potiče.