Kultura

 

"Bajke detinjstva" u Pančevu

PANČEVO, 14. septembar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Festivala dečijeg ruskog filma Bajke detinjstva, koji se peti put održava u Srbiji, prvi put će filmovi biti prikazani i u Pančevu. Tim povodom su u poseti našem gradu bili reditelj, glumica i kompozitor filma "Ura! Raspust".

 

„El mar la mar" konkurent za Svetionik

PANČEVO, 9. septembar 2017. (TV Pančevo) – Trećeg dana PAFF-a prikazan je film „El mar la mar“, koji je konkurent za ovogodišnju nagradu Svetionik. Prikazano je i pet filmova iz selekcije ranih radova, kao i dva filma namenjena široj publici. Održana je i promocija knjige „Mala otkrića“ i Masterklas predavanje prošlogodišnje pobednice Salome Lamaš.

   

Salome Malaš na ovogodišnjem PAFF-u

PANČEVO, 9. septembar 2017. (TV Pančevo) – Prošlogodišnjoj dobitnici nagrade „Svetionik“ Pančevo film festivala, Salomi Malaš iz Portugalije uručena je nagrada, nakon čega je ona prisutnima održala predavanje o dokumentarnim filmovima i njihovom nastajanju.

   

Otvoren 4. PAFF

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) – Projekcijom filma „Ne gledaj mi u pijat“, svečano je otvoren četvrti Pančevo film festival - PAFF. Festival obuhvata sedam programskih celina uz brojne prateće programe kao što su radionice, izložbe, koncerti i muzičke večeri. Ove godine u okviru glavne PAFF selekcije za nagradu Svetionik takmičiće se osam dugometražnih filmova. PAFF će trajati do 10. septembra, a ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

   

Izložba „Blago nama deci što smo taki mali“ u Narodnom muzeju

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je izožba Etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin pod nazivom „Blago nama deci što smo taki mali“ - Detinjstvo u tradicionalnoj porodici. Cilj izložbe je da predstavi kultura sa ovog područja.

   

"Duh koji pokreće" u Galeriji Kulturnog centra

PANČEVO, 4.septembar 2017. (TV Pančevo) – Samostalna izložba crteža autora Selmana Trtovca, pod nazivom: "Duh koji pokreće", otvorena je u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva. Pančevci će moći da posetе izložbu do 15. septembra.