Kultura

 

Kuća kulture u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Dom kulture u Banatskom Novom Selu pravo je mesto kulturnih događanja. Više sadržaja tokom godine doprineli su da je Dom kulture postao seoska institucija u koju se rado odlazi i u kojoj se veselo vežba.

 

Otvorena izložba „Hilandar koji volim“

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Hilandar koji volim“, Rajka R. Karišića otvorena je u foajeu Kulturnog centra. Na izložbi je predstavljeno 50 fotografija manastira Hilandar, nastalih tokom autorovog boravka na Svetoj Gori. Izložba će moći da se pogleda do 6. februara.

   

Otvorena izložba dečijih radova "Likovni trg"

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) - Izložba dečjih radova, koji su nastali na likovnim radionicama u okviru projekta Likovni trg otvorena je u prostorijama Dečjeg kulturnog centra. Na izložbi su predstavljeni i radovi umetnika iz udruženja „Svetionik“.

   

Završen prvi "Festival klasičara"

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Četvrte večeri Festivala klasičara, nastupili su studenti gudačke katedre Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda na sceni Kulturnog centra. Ovim nastupom, završen je prvi festival klasične muzike, a u prethodna tri dana, publika je imala priliku da uživa u koncertu kompozitora, talenata i studenata.

   

Klasičari u svečanoj sali Narodnog muzeja

PANČEVO, 18. januar 2017. (TV Pančevo) – Trećeg dana festivala klasične muzike pod nazivom „Festival klasičara“, održan je koncert talenata. Publici su se predstavili Tamburaški orkestar “Neven” muzičke škole “Jovan Bandur” i Gudački sekstet “Dolče”.

   

Otvoren prvi "Festival klasičara"

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Prvi festival klasične muzike pod nazivom „Festival klasičara“, otvoren je u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo. Prve večeri, publici su se predstavili Kamerni orkestar „Kamerata“ i Ambijentalni bend „Projekat“. Naredna tri dana, Pančevci će moći da uživaju u koncertu kompozitora, talenata i studenata.