Kultura

 

Završni koncert "Tamburatorijuma" u Narodnoj bašti

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Nakon prve Internacionalne tamburaške radionice na Čardaku, Tamburaški centar „Tamburatorijum“ održao je završni koncert u Narodnoj bašti. Završni koncert mladih tamburaša u tri segmenta- solistički, kamerni i orkestarski, kruna je celogodišnjeg napornog rada a oni se nadaju da će ova manifestacija postati još jedna gradska tradicija.

 

"Ravna gora" iz Sidneja u Dolovu

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – U velikoj sali Doma kulture u Dolovu održan je koncert folklornog ansambla "Ravna gora" iz Sidneja, koji je na turneji po Srbiji i Bosni. Folkloraši su se predstavljali narodnim igrama i pesmama iz Srbije. Ovim koncertom počeo je letnji kulturni program Doma kulture u Dolovu.

   

„Tamburatorijum" na Čardaku

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – Održana je prva Internacionalna tamburaška radionica na Čardaku, koju organizuje Tamburaški centar „Tamburatorijum" Pančevo. Radionica je imala solistički, kamerni i orkestarski segment, a učesnici će prirediti završni koncert 15. jula u Narodnoj bašti, sa početkom u 18 sati.

   

Otvorena izložba radova sa 48. Likovne kolonije

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 48. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak”. U najstarijoj gradskoj manifestaciji, učestvovalo je 18 slikara iz Srbije i inostranstva. Izložba je otvorena do 23. jula.

   

Održan koncert duhovne muzike u Glogonju

PANČEVO, 10. jul 2017. (TV Pančevo) – U okviru Petrovdanskih duhovnih večeri održan je koncert duhovne muzike u hramu svetih apostola Petra i Pavla u Glogonju. Koncert se organizuje drugu godinu zaredom, a u susret hramovnoj i seoskoj slavi.

   

Radionica "Pozdrav Japanu" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – U bašti Narodnog Muzeja, organizovana je radionica slikanja i crtanja, na kojoj su slikari Vojkan Morar i japanac Kacumi Cuđi prikazali čari slikarstva. Tema radionice bila je „Pozdrav Japanu“, a prisutni su slikali različita obeležja vezana za tu državu. Na radionici je bio prisutan veliki broj mladih i starijih sugrađana.