Kultura

 

"Šopsko oro" u Pančevu

PANČEVO, 3. decembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje građana bugarske nacionalne manjine „Šopsko oro“ organizovalo je pesničko veče i izložbu ručnih radova prodajnog karaktera, u prostorijama ovog udruženja. Ovom prilikom pesnikinja Violeta Pačevski predstavila je svoju knjigu „Suština vremena“.

 

Dimitriju Parliću u čast

PANČEVO, 2. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Dvorani Kulturnog centra održan je koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić“, povodom dana škole i obeležavanja 100 godina od rođenja Dimitrija Parlića. Publika je imala priliku da pogleda i dokumentarni film o životu i radu ovog istaknutog baletskog igrača i koreografa.

   

Predstava „Raskopčani brak“ u Dvorani Kulturnog centra

PANČEVO, 1. decembar (TV Pančevo) - Predstava „Raskopčani brak“ po tekstu Stevana Vasića odigrana je u Dvorani Kulturnog centra. Ovaj pozorišni komad govori o značenju braka, odnosima muškaraca i žena, kao i savremenom društvenom i političkom životu.

   

Knjiga nije zaboravljena u Kovačici

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Kovačici, ali i u svim selima kovačičke opštine dosta se čita. Tamošnja biblioteka ima bogat knjižni fond, a čitaju školarci, studenti, domaćice, stručnjaci i penzioneri.

   

Predstava "Kaskader" u "Apolu"

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Studenti Fakulteta dramskih umetnosti su pred pančevačkom publikom u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo, izveli predstavu „Kaskader“. Predstava govori o dilemi mladih, da li da posle studija ostanu u Srbiji ili da odu u inostranstvo.

   

"Glazarjevi dani" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) - Mojca i Peter Andrej, slovenački kantautori predstavili su se u Gradskoj biblioteci. Oni su recitovali stihove Janka Glazerja uz muzičku pratnju. Ovim su ujedno promovisali „Glazarjeve dane“ koji svake godine okupljaju pesnike iz Slovenije i regiona. Organizatori koncerta su Društvo Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva i „Sava“ iz Beograda.