Kultura

 

„Kulturno leto“ od 1. jula do 31. avgusta

PANČEVO, 28. jun 2018. (TV Pančevo) – Ove godine od 1. jula do 31. avgusta Grad Pančevo u saradnji sa svim gradskim ustanovama kulture i Turističkom organizacijom organizuje manifestaciju „Kulturno leto“. Svi Pančevi ali i gosti našeg grada imaće priliku da tokom dva letnja meseca uživaju u bogatom pozorišnom, muzičkom, izložbenom, filmskom programu. Svi događaji za ovu manifestaciju su besplatni.

 

Kulturno leto u Pančevu od 1. jula

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – Meteorolozi nam najavljuju dugo, toplo leto, a od 1. jula pa do kraja avgusta u Pančevu će biti organizovan bogat kulturni program. Pozorišne predstave, koncerti, književne večeri biće organizovane od 1. jula do kraja avgusta i ulaz na većinu događaja biće slobodan.

   

"Zlatna dirka" drugi put u Ivanovu

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – U Ivanovu se 25. i 26. juna održava međunarodni festival harmonike "Zlatna dirka", na kome učesnici iz zemlje i inostanstvo se takmiče u tome ko najbolje svira harmoniku. Ovaj festival osvoji je srce publike, tako se se smatra prolufinalem takmičenja u sviranju harmonike u Srbiji. Festival podržavaju Vlada AP Vojvodine i Grad Pančevo.

   

Najava jubileja - 49 godina Likovne kolonije "Deliblatski pesak"

PANČEVO, 21. jun 2018. (TV Pančevo) – Radove 49. Likovne kolonije "Deliblatski pesak" nastale prošle godine u Devojačkom bunaru sugrađani mogu pogledati u Narodnom muzeju Pančevo do 26. juna. Ovom izložbom najavljuje se i jubilej - pedesetogodišnjica kolonije.

   

Likovni i poetski konkurs „Ovo je moja Srbija“

PANČEVO, 20. jun 2018. (TV Pančevo) – Završen je prvi likovni i poetski konkurs pod nazivom „Ovo je moja Srbija“ u organizaciji udruženja „Las Hentes“ iz Pančeva. Tema ovogodišnjeg konkursa je „Ovo je moja Srbija – njena istorija i tradicija“.

   

Grad podržao sedam projekata iz oblasti kulture

PANČEVO, 19. jun 2018. (TV Pančevo) – U prvom ciklusu prijava na javni konkurs u oblasti omladinskog sektora Grad je podržao realizaciju sedam projekata. Kako je rekao Nemanja Rotar, Komisija je zadovoljna programima pristiglim u prvoj fazi konkursa otvorenog do 3. novembra 2018. godine.