Kultura

 

Koncert porodice Kovač iz Ukrajine

PANČEVO, 21.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Povodom 500 godina reformacije, u Reformatskoj crkvi u Vojlovici upriličen je koncert porodice iz Ukrajine. Prvi koncert u Srbiji bio je u 17. oktobra, a poslednji će se održati u Subotici 22. oktobra. Organizator je Mađarski nacionalni savet u saradnji sa Reformatskom crkvom.

 

Drugi Festival klasičara u Pančevu

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Festival klasičara održava se drugi put u Pančevu. Pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo i sekretarijat za omladinu, a tehničku podršku pružio je Kulturni centar. Ulaz na sve tri večeri je besplatan.

   

„Mora da sam sila neka“

PANČEVO, 19. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci Pančeva održana je promocija zbirke priče i pesama za malu i veliku decu „Mora da sam sila neka“ autora Slobodana Vukadinovića. Knjiga je namenjena deci i odraslima koji žele da se vrate u detinjstvo.

   

Nova izdanja pančevačkih izdavača

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Sedmi put ustanove kulture iz Pančeva zajedno će nastupiti i predstaviti svoju izdavačku delatnost na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 29. oktobra. Zajednička promocija pokazala se kao izuzetno značajna za izdavače iz Pančeva, jer pruža bolji uvid i bolje afirmiše izdavaštvo, kaže Goran Trailović, koordinator gradskog štanda.

   

Koncert u muzičkoj povodom Svetskog dana zaštite životinja

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana zaštite životinja u Muzičkoj školi "Jovan Bandur" održan je multimedijalni koncert klase profesorke Marije Ligeti Balint i profesorke Ljiljane Radosavljević, a u saradnji sa Društvom prijatelja životinja "Ljubimci". Profesorka Marija Ligeti Balint istakla je da je prezadovoljna kako je protekao koncert i istakla da je poseta bila iznad njenih očekivanja.

   

"Poetika i sudbina 20. veka"

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom Muzeju Pančevo otvorena je izložba pod nazivom "Poetika i sudbina 20. veka" iz Zbirke Doma Vojske Srbije. Izložba će biti otvorena do 31. oktobra. Pančevačka publika imaće jednistvenu priliku da tokom oktobra besplatno uživa u delim vrhunskih umetnika poput Vlaha Bukovca, Jovana Bijelića, Ljube Babića, Save Šumanovića i drugih.